Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Superfinále zná své obsazení, o titul si zahrají Mladá Boleslav a Vítkovice

Vítěz základní části florbalové superligy z Mladé Boleslavi uspěl i ve čtvrté semifinálové bitvě se Spartou. Středočeši udolali domácí výběr 3:2 v prodloužení gólem Jiřího Curneyho a potřetí v historii se probojovali do finále, kde změří síly s Vítkovicemi. Severomoravský tým totiž dokázal vyřadit obhájce titulu z Chodova. V pátém duelu vyhrál v Praze 5:4 v prodloužení brankou Lukáše Hájka a celou sérii opanoval poměrem 4:1 na zápasy.

Utkání Mladá Boleslav - Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: Tomš Štěpán

Mladá Boleslav vedla na Spartě od konce první třetiny zásluhou Tadeáše Chrousta, ale domácí během druhé části otočili stav po gólech Michala Kareše. Ve 39. minutě nicméně vyrovnal Jan Jelínek.

Postup klubu z města automobilů trefil až sedm sekund před koncem prodloužení Curney, který si na pozici nejproduktivnějšího hráče play-off polepšil na 25 bodů za 15 branek a 10 asistencí.

"Byli jsme mnohem aktivnější než v neděli. Vytvořili jsme si spoustu šancí, ale Spartu držel ve hře výborný brankář Beneš. Soupeř hrozil z nebezpečných brejků, v nichž se naopak nám moc nedařilo. Až na ten poslední, rozhodující," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera.

Sparta si zahrála semifinále po 17 letech a chce na povedený ročník navázat. "Chtěl bych pochválit celý tým včetně toho realizačního za krásnou sezonu a skvěle odvedenou práci. Ve dvou duelech jsme sahali po vítězství, ale jen sahat nestačí. Doufám, že si tyto zkušenosti přeneseme do další sezony," prohlásil kouč Pražanů Ondřej Kašpárek.

Chodov, jenž v neděli v Ostravě odvrátil vyřazení díky výhře 5:4 po samostatných nájezdech, sice vedl 3:1 i 4:2, ale minutu před koncem třetí třetiny vynutil prodloužení svou druhou brankou v utkání Josef Rýpar. V čase 63:38 pak rozhodl Hájek.

Vítkovice v součtu se čtvrtfinále s Tatranem Střešovice hrály nastavení posedmé v letošním play-off a pošesté uspěly. "Dnes byla první polovina zápasu pro Chodov a druhá pro nás. Prodloužení nebylo pro slabé nátury. Fenomenální byl (brankář, pozn. autora) Souček. Těšíme se na superfinále. Děkujeme soupeři za perfektní přípravu na něj," vzkázal trenér Vítkovic Pavel Brus.

Chodov ztratil šanci zaútočit na třetí titul za sebou. "Dnes jsme hráli výborně, a kdybychom proměnili zlomek šancí, tak by se určitě neprodlužovalo. Série to byla vyrovnaná, kvalitní. Vítkovice byly v klíčových momentech vždy o kousek napřed, vyhrály čtyři střetnutí a postupují zaslouženě," uznal kouč Chodova David Podhráský.

Semifinále play-off Tipsport superligy florbalistů:

4. zápas: Sparta Praha - Mladá Boleslav 2:3 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)
Branky: 21. a 32. Kareš - 19. Tadeáš Chroust, 39. Jelínek, 70. Curney.
Konečný stav série: 0:4.

5. zápas: Chodov - 1. SC Vítkovice 4:5 v prodl. (3:1, 1:1, 0:2 - 0:1)
Branky: 12. a 15. Ondrušek, 19. M. Podhráský, 35. T. Sýkora - 5. a 59. Rýpar, 30. Hubálek, 46. Řezanina, 64. Hájek.
Konečný stav série: 1:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články