Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Střešovický hrdina Kafka: Storvretě jsme otrávili hru

Mladá Boleslav - Zkušený brankář Tomáš Kafka sehrál na velkých mezinárodních turnajích proti švédským klubům řadu zápasů, ale až dnes si mohl poprvé vychutnat výhru. Jednatřicetiletý reprezentant pomohl 42 zákroky k výhře Střešovic na Poháru mistrů nad Storvretou 6:4. Úspěchu proti týmu z Uppsaly si vážil. Tatran navázal na historický triumf Vítkovic, které loni v základní skupině Evropského poháru jako první dokázaly v soutěžním zápase pokořit švédský klub.

Brankář Tomáš Kafka
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Asi si to ještě pořádně neuvědomuju. Před zápasem jsem věřil tomu, že můžeme vyhrát. Jednak to byl zápas ve skupině, takže nás mohli lehce podcenit, a ze švédské ligy jsem věděl, že když se jim hra otráví, nehrajou tak dobře. To se nám povedlo," řekl novinářům Kafka. "Třeba jejich první lajna potřebuje mít pořád balón. Když ho nemají, tak jsou rozhození a nešlape jim to, jak by mělo. My si je dobře nastudovali a dobrou obranou a brejky jsme jim to otrávili slušně."

Podle něj výhra pro vývoj turnaje tolik neznamená, ale je cenná pro český florbal. "Vloni Vítkovice i letos my jsme dokázali, že když je tým ve formě, může porazit i nejlepší mančaft na světě. Pro turnaj to nic neznamená, spíš naopak, že nehrozí podcenění od Wileru nebo Helsinek v semifinále. Trošku se obávám, abychom my teď nepodcenili Tunet," navázal Kafka.

Na srpnovém turnaji Czech Open v Praze například Tatran porazil AIK Stockholm 8:7, ale tam se hraje jen na 2x20 minut hrubého času. "Tohle není přátelský turnaj, ale Pohár mistrů. Když hraješ jen 2x20, zvyšuje to šanci, že vyhraje slabší. Zrovna tak třeba bude jediné superfinále v extralize," doplnil Kafka.

Střešovičtí vedli na začátku třetí třetiny 5:1, ale sami ze svých zkušenosti i z poslední finálové série s FBC Ostrava vědí, že to ještě nic neznamená. Především proti Švédům. "Když stáhli skóre na 3:5, věděl jsem, že to může jít oběma směry. Ale když jsme dali šestý gól, bylo mi jasné, že už to nepustíme," doplnil Kafka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články