Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Střešovice titul neobhájí, v superfinále jsou Chodov a Vítkovice

Praha - Florbalisté Tatranu Střešovice titul v extralize neobhájí, v superfinále se utkají Chodov a úřadující vicemistr Vítkovice. Střešovice prohrály v šestém semifinálovém utkání na hřišti Chodova 4:5 a poprvé v historii play-off budou chybět v boji o zlato. Vítkovice dovršily postup po vítězství 8:5 v Mladé Boleslavi. O titul se bude hrát v sobotu 20. dubna od 18:00 v pražské O2 areně, přímý přenos budete moci sledovat na ČT sport a našem webu.

Ve vyprodané Sportovní hale Jižní Město před 870 fanoušky se ujal vedení v deváté minutě Tatran díky Fridrichově blafáku. Hosty držel gólman Kafka, ale po 15 vteřinách druhé části na dorážku Wahlgrena do odkryté branky nestačil. Chodov měl navrch a Pražák se Zozulákem mu získali dvoubrankový náskok, který ale do konce druhého dějství smazali Natov a Von der Pahlen. Ve 45. minutě poslal Tatran do vedení Marek Vávra, ale hned za 77 vteřin vyrovnal Wahlgren a vzápětí dal vítězný gól Sýkora.

"Je to něco nádherného. Postoupil jsem podruhé jako hrající trenér do finále, jednou to bylo ve Švýcarsku. Před sezonou jsem si to nepředstavoval," řekl kouč Chodova Radim Cepek, který se od třetího zápasu série vrátil i na hřiště. "Jsem klukům vděčný, protože porazit Tatran čtyřikrát za sebou, to se tady možná dalších patnáct let nikomu nepodaří," doplnil Cepek, který je od prosince i trenérem české reprezentace. Chodov po loňském bronzu dosáhl už postupem do finále historického úspěchu.

Střešovice, které mají 15 titulů a tři stříbra, vyrovnaly třetím místem své nejhorší umístění z roku 1996. "Myslím si, že zase rozhodly naše chyby na středu, úplně nesmyslné a stupidní," řekl gólman Tomáš Kafka. "Chodov byl takticky o krok napřed, byl hladovější po gólech. V každém zápase jeden dva jejich hráči zahráli mimořádně, což jsem u nás neviděl s výjimkou prvního zápasu, kdy dal Marek Vávra pět gólů," dodal Kafka.

Vítkovice v Mladé Boleslavi vedly už 5:0. Středočeši ještě díky dvěma trefám Jiřího Boušky a jedné Novotného vykřesali naději, ale Ostravané si výhru pohlídali. Tři góly vítězů dal Sladký. "Bylo to vítězství vůle, odhodlání a srdce. Z některých kluků se stali už možná chlapi. Rozhodl výborný vstup do zápasu. Soupeř pak začal obrovsky fyzicky tlačit, s čímž jsme měli obrovské problémy. Postup jsme si zasloužili," prohlásil kouč Vítkovic Radomír Mrázek. "Postoupil zkušenější a techničtější tým," řekl trenér Mladé Boleslavi Tomáš Janeček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články