Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Střešovice senzačně porazily na Poháru mistrů švédskou Storvretu

Mladá Boleslav - Florbalisté Tatranu Střešovice se postarali na úvod poháru v Mladé Boleslavi o překvapení, když porazili švédskou Storvretu 6:4. Český mistr rozhodl duel skupiny B ve druhé třetině, ve které získal vedení 4:1. Pořádající Mladá Boleslav také sahala po úspěchu proti favoritovi, když ve skupině A vedla nad SSV Helsinky 2:0, ale neproměnila dvě trestná střílení a prohrála 3:6. V ženské kategorii prohrály hráčky FbŠ Bohemians s finským celkem SC Classic 5:11. V zápase zazářila Eliisa Alankoová, která zaznamenala šest branek a jednu asistenci.

Střešovičtí florbalisté
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Český mistr proti favoritovi, který loni při triumfu na Evropském poháru v Lotyšsku prohrál v základní skupině také s Vítkovicemi (6:7), začal aktivně. V deváté minutě otevřel skóre Von der Pahlen, ale v závěru první třetiny vyrovnal Jacobson. V druhém dějství se nejdříve se dvakrát trefil Marek Vávra, mezitím Von der Pahlen ještě zamířil do horní tyčky.

V přesilovce Švédů pak po Holtzově střele pomohla výborně chytajícímu Kafkovi tyč. Ve 32. minutě překvapil obranu soupeře Garčar a v úvodu závěrečné části zvýšil po standardce v přesilovce Richter už na 5:1. Zápas pak na chvíli přerušila stížnost Švédů na oslňující paprsky slunce pronikající do haly a následně se podařilo snížit Öhmanovi a v přesilovce nejlepšímu florbalistovi světa Miku Kohonenovi. V power-play ale zamířil do prázdné branky Richter a Švédové už jen v přesilovce zkorigovali výsledek. Střešovice budou potvrzovat postup do semifinále ve čtvrtek proti norskému Tunetu.

Mika Kohonen:

"Tatran byl skvělý a zaslouženě vyhrál. Kafka je gólman světové třídy a dnes to opět prokázal. Jsem velice zklamaný z naší hry. Takhle nemůžeme hrát. Naštěstí ale prohra přišla včas."

Mladá Boleslav vedla proti Finům od 10. minuty po gólu Gwuzdze. A nejenže náskok dlouho držela, ale na začátku závěrečné třetiny po 39 vteřinách zvýšil Křenek. Za 92 sekund však překonal gólmana Pipka poprvé Pasi Halonen, a když vzápětí Křenek neproměnil trestné střílení, nastal obrat. V následném oslabení totiž vyrovnal Tiitu. Domácí ještě měli možnost získat zpět vedení, ale Fojta trefil z další penalty jen tyč a nevyužili ani následnou přesilovku. V 52. minutě dostal SSV Helsinky poprvé do vedení Forsten a pak se trefil i Petri Halonen. Středočeši zkorigovali stav po krásné kombinaci Pavla a Jiřího Boušků, ale rozdíl zvýraznil dvěma trefami Järvinen. Mladoboleslavští se tak musí pokusit k posunu do semifinále uspět ve čtvrtek proti švýcarskému SV Wiler-Ersigen.

Úřadující vicemistryně Bohemians, které startují na turnaji na divokou kartu pro druhého domácího účastníka, držely ještě v úvodu s favoritkami krok. Dokonce vedly po gólu Kamily Bočanové a po dvou trefách Alankoové ještě vyrovnala Adéla Bočanová, ale pak už vládly Finky. V úvodní části si vytvořily tříbrankový náskok, který postupně navyšovaly.

"Nepamatuji si, že bych dala někdy šest gólů. Nestává se to běžně v jednom zápase. Spoluhráčky mi vytvořily šance," řekla Alankoová. "Soupeřky nás předčily, my jsme udělali spoustu hrubých a naivních chyb v obraně. Zaplatili jsme za nezkušenost z poháru mistrů, po vedoucím gólu jsme se trošku pobláznili," uvedl trenér Bohemians Jakub Doubrava.

FbŠ Bohemians - SC Classic
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

O udržení naděje na postup do semifinále ze skupiny B budou Pražanky bojovat ve středu se švýcarským Rychenbergem. České šampionky Herbadent SJM Praha 11 vstoupí do turnaje ve středu duelem s Djurgaardenem, který v prvním utkání v "áčku" rozdrtil lotyšské Rubene 14:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články