Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Střešovice na Falun nestačily, Švédové se ve finále střetnou s Wilerem

Mladá Boleslav - Tatran Střešovice prohrál v semifinále Poháru mistrů v Mladé Boleslavi se švédským Falunem vysoko 2:11, přesto bude mít český florbal v boji o triumf zastoupení. Vítěz minulých dvou ročníků se ve finále utká se švýcarským SV Wiler-Ersigen, který s obráncem Danielem Šešulkou i útočníkem Danielem Šebkem v sestavě a asistentem trenéra Radkem Sikorou na lavičce vyhrál nad SPV Seinäjoki z Finska 7:6 po samostatných nájezdech. Finále se hraje neděli od 15:15.

Český šampion Tatran držel krok se současným vládcem klubového florbalu do 12. minuty, kdy překonal Michala Rebra dorážkou ze vzduchu na hraně hry vysokou holí Palmén. Za minutu ztratil střešovický gólman do výšky odražený balónek po ráně Johannese Larssona a snadno skóroval Skog. Po následných trefách Enströma a Johanssona bylo po první třetině prakticky rozhodnuto.

Falun navyšoval skóre, za Tatran se prosadil jen ve 35. minutě kapitán Fridrich, který snížil na 1:8. Gólman Rebro lovil balónek ze své sítě ještě třikrát, jako poslední se ale trefil Ullmann a pak ještě neproměnil trestné střílení Fridrich. Drobnou útěchou pro Střešovice mohlo být, že vítěz posledních tří ročníků švédské ligy loni ve finále Pohár mistrů rozdrtil i finský klub Happee Jyväskylä 12:0.

"Nejsme ani tak zklamaní z toho, že jsme špatně bránili, protože se to asi ani moc ubránit nedá. Ale říkali jsme si před zápasem, že se budeme snažit co nejvíc ohrožovat bránu a držet balónek, abychom je nepouštěli do takových kolotočů. To se nám určitě nepovedlo," řekl útočník Střešovic Marek Vávra.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chodov - Classic

Wiler dvakrát prohrával o dvě branky, trefami Fankhausera a Manninena v power play si ale vynutil prodloužení a v nájezdech rozhodl Mendelin. "Ke konci to bylo nervózní. Podařilo se nám dát góly v power play, prodloužení bylo vlažnější. Doufal jsem, že dáme nějaký gól a urveme to. Bylo to po penaltách, to je vždycky trocha štěstí. Jsem strašně rád," řekl Šebek, který se na postupu podílel trefou na 4:4 ze 44. minuty.

Falun bude podle bronzového medailisty z roku 2010 z Helsinek velmi těžkým sokem. "Jsou strašně silní na balónku a je hrozně těžké je porazit. My jsme s nimi hráli dvakrát loni. Jednou jsme prohráli na Czech Open v Praze a pak jsme je dokázali porazit. Ale bylo to ve skupině Poháru mistrů, kdy jim až o tolik nešlo," uvedl Šebek. Spolu se Šešulkou by mohli napodobit brankáře Davida Rytycha, který v roce 2011 také v Mladé Boleslavi jako jediný Čech triumfoval v Poháru mistrů s SSV Helsinky.

Pořádající Mladá Boleslav se rozloučila s turnajem výhrou v duelu o 5. místo nad norským Slevikem 2:1 v prodloužení. V čase 60:21 rozhodl v přesilovce Petr Krzyžanek. "Nečekali jsme, že bude na zápas o 5. místo v devět večer taková atmosféra. Ale lidi jsou tady v Boleslavi fantastičtí, na superligu jich chodí šest set," pochvaloval si Krzyžanek podporu 770 diváků i přesto, že úřadující vicemistr do bojů o stupně vítězů neprošel.

Pohár mistrů ve florbalu v Mladé Boleslavi:

Semifinále:

Tatran Střešovice - IBF Falun 2:11 (0:4, 1:5, 1:2) Branky a nahrávky: 35. Fridrich (Ullmann), 60. Ullmann (Kubovič) - 12. Palmén (Fernqvist), 13. Skog (Johannes Larsson), 15. Enström (Johansson), 20. Johansson (Adriansson), 21. Enström (Galante Carlström), 24. Galante Carlström (Johansson), 27. Galante Carlström (Palmén), 27. Cederström (Palmén), 38. Fahlström (Backby), 48. Enström (Galante Carlström), 50. Fahlström (Palmén). Rozhodčí: Heinola, Marttinen (oba Fin.). Vyloučení: 4:1. Využití: 1:2. Diváci: 1518.

SPV Seinäjoki - SV Wiler-Ersigen 6:7 po sam. nájezdech (2:1, 2:2, 2:3 - 0:0) Branky: 15. a 31. Koski, 9. Mika Kohonen, 39. Kuusela, 45. Mikko Kohonen, 48. Hakonen - 25. a 59. Manninen, 25. A. Zimmermann, 29. M. Hofbauer, 44. Šebek, 58. Fankhauser, rozhodující sam. nájezd Mendelin.

O 5. místo:

Mladá Boleslav - Slevik IBK 2:1 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0) Branky a nahrávky: 17. Fojta (Natov), 61. Krzyžanek (Curney) - 51. Ahlberg (Straete). Rozhodčí: Baumgartner, Kläsi (oba Švýc.). Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 770.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články