Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Střešovice jsou opět bez titulu. Triumf v extralize obhájily Vítkovice

Praha – Do zápasu šli s tím, že se chtějí po roční pauze opět vrátit na trůn. Florbalisté Střešovic se však na triumf v superfinále nedosáhli. Vítěz základní části nestačil na Vítkovice, kterým podlehl 1:3. Ostravský celek tak obhájil extraligový titul a celkově ho získal pošesté.

Hráči Vítkovic se radují z mistrovského titulu
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Superfinále sledovalo v libeňské hale 9 659 diváků, tedy méně než při loňském duelu mezi Vítkovicemi a Chodovem, kdy přišlo rekordních 10 451 fanoušků.

"Pocity jsou pro mě neskutečné, ale dneska to nebylo o mých dvou gólech, ale o našem týmu, o jeho soudržnosti. Jak spolu už dlouhá léta pracujeme. Je to rodina a v superfinále se nekouká na jednotlivce," řekl Lukáš Hájek, jenž získal titul 'superhero' pro nejužitečnějšího hráče zápasu.

Patnáctinásobný šampion a vítěz základní části ze Střešovic se mohl hned v úvodu dostat do vedení, ale Jiří Kolísko trefil v druhé minutě horní tyč. Opatrná hra obou týmů moc šancí nenabízela a v 19. minutě pomohla Pražanům tyč po Brusově pokusu. Podobný vývoj mělo i druhé dějství a větší šance měly nejdříve Vítkovice, ale Hájek trefil boční síť a přečíslení nevyužil Heczko.

V 38. minutě měl velkou možnost Tatran, když nejdříve zamířil z otočky do levé tyče Podhráský a z dorážky trefil pravou tyč Marek Vávra. Vzápětí se radovali Ostravané, když Hájek přešel v rohu přes Deutsche a zpoza branky o záda brankáře Kafky otevřel skóre.

"Takový gól nedostanu třeba ani jednou za dvě sezony. Já tam chodím aktivně pomáhat bekům, asi jsem se tam vyšoupl o dvacet čísel moc a trefilo mě to do boku a odrazilo se to. Moje chyba. Normálně zůstávám u tyčky," popsal situaci zkušený reprezentant Tomáš Kafka, který bere stříbro jako neúspěch. "My nic jiného než zlato nemůžeme brát," dodal Kafka.

Nezabrala ani power play

V třetí třetině při přečíslení přestřelil Jiří Kolísko a v 47. minutě se prosadil po rychlém protiútoku opět Hájek. Za pět minut zakončil další povedenou akci Vítkovic Hrubý a Ostravané se při třetí účasti v superfinále přiblížili druhému triumfu.

V 55. minutě vykřesal naději Střešovic pohotovou ránou Richter. Tlak Střešovic byl při závěrečné power play ale marný a na druhé straně nevyužil šanci na pojistku Veltšmíd.

"Na jeden gól se vyhrát nedá. Šance jsme měli, abychom mohli víc branek dát, ale musím se na zápas ještě pořádně podívat. Je to škoda," řekl trenér Střešovic Jiří Jakoubek. "Rozhodlo neproměňování šancí, dali jsme nějaká břevna. Pak se nám samozřejmě nepovedly nějaké balóny, včetně mě. Špatná nahrávka, z toho brejk a gól. To se stává. Vítkovice daly víc gólů, proto vyhrály," uvedl kapitán Tatranu Marek Deutsch.

Vítkovice prošly v sezoně krizí, ale na konci opět slavily. "Po opatrné první třetině jsme zachytili lépe vstup do druhé. Měli jsme více šancí a přetavili jsme jednu ve šťastnou branku. To nás nabudilo. Myslím, že ve třetí třetině jsme měli i více fyzických sil, řešili jsme brejky více v klidu a naštěstí nám tam ještě dva góly spadly," řekl trenér Vítkovic Michal Deus, který v sezoně nahradil na lavičce Radomíra Mrázka.

"Začátek sezony byl takový, jaký byl. Ale není náhoda, že jsme dneska vyhráli. I když jsme hráli na začátku sezony špatně a na Poháru mistrů to byla fakt hrůza, pak jsme prohrávali s týmy z chvostu tabulky, tak každý cítil, že se to zvedne," prohlásil kapitán Pavel Brus. "Věřili jsme, že když budeme poctivě trénovat, tak to začne fungovat. Jsem rád, že se potvrdilo, že má poctivá práce výsledky, i když v našem státu to tak někdy nevypadá," dodal Brus.

Tatran Střešovice - 1. SC Vítkovice 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 55. Richter (M. Vávra) - 39. Hájek, 47. Hájek (Hubálek), 52. Hrubý (Hubálek). Rozhodčí: K. Sojka a T. Sojka. Bez vyloučení. Využití: Diváci: 9 659.

Konečné pořadí extraligy: 1. Vítkovice, 2. Tatran Střešovice, 3. Mladá Boleslav, 4. Otrokovice, 5. Chodov, 6. Sparta Praha, 7. FBŠ Bohemians, 8. Bulldogs Brno, 9. Pardubice, 10. Liberec, 11. FBC Ostrava, 12. Kladno.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články