Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Střešovice a Vítkovice ovládly první semifinálové zápasy

Praha/Ostrava - Florbalisté mistrovského Tatranu Střešovice i Vítkovic ovládli v domácím prostředí první semifinálové zápasy extraligy. Střešovice zvítězily v repríze loňského finále nad FBC Ostrava 8:2 a Vítkovice rozstřílely Chodov 10:2. Bitva na čtyři zápasy o superfinále, které se hraje v sobotu 21. dubna v pražské O2 areně, pokračuje na stejných místech v neděli.

Florbal
zdroj: ČT4

Tatran v hale Sparty na Letné vedl díky trefě von der Pahlena, na což sice odpověděl Vojtíšek, ale ještě v první třetině získali vítězi základní části tříbrankový náskok Ondrušek, Deutsch a v přesilovce Podhráský. Domácí pak zápas ovládali a zvýšili až na 8:1, hosté už jen prohru zmírnili.

"Bylo to jisté vítězství, ale ještě je co zlepšovat. Výborný výkon dnes podali brankář Kafka a útočníci Ondrušek a von der Pahlen," citovaly oficiální stránky České florbalové unie trenéra Střešovic Jana Zahalku. "Celý zápas byl Tatran lepší, zápas rozhodl již v první třetině. Vypadla nám jedna pětka, která dostala pět branek, a dvě jsme inkasovali v oslabení. S tím se těžko hraje," doplnil kouč FBC Ostrava Aleš Tomášek.

Vítkovice už v úvodním dějství získaly vedení 3:0 díky trefám Hubálka, Matúše a Kološe. Na konci druhé části sebraly Chodovu jakékoliv myšlenky na obrat branky Víta Hrubého s Žákem. Chodov se dočkal prvního střeleckého zápisu až za stavu 0:7 z Jendrišákova trestného střílení a desítku stihli dovršit domácí 64 sekund před koncem díky Jelínkovi.

"Z loňska víme, že takové vítězství nic neznamená. Ani výhra, ani prohra. Jsem spokojený s průběhem utkání a zítra musíme být velice ostražití a koncentrovaní," prohlásil trenér Vítkovic Radomír Mrázek. "My jsme kromě nájezdů snad ani neohrozili za celý zápas bránu. Nicméně je to 0:1, musíme se zvednout a zítra musí nastoupit jiný tým," řekl trenér Chodova Lukáš Procházka.

Výsledky 1. zápasů semifinále extraligy florbalistů

1. SC Vítkovice - JM Chodov 10:2 (3:0, 2:0, 5:2)

Branky: 18. a 54. Kološ, 7. Hubálek, 17. Matúš, 36. V. Hrubý, 37. Žák, 42. P. Suchánek, 43. Tokoš, 54. Hájek, 59. Jelínek -46. a56. Jendrišák.

Tatran Střešovice - FBC Ostrava 8:2 (4:1, 2:0, 2:1)

Branky: 7. a 51. Von der Pahlen, 14. Ondrušek, 16. Deutsch, 17. M. Podhráský, 22. Hlavička, 26. Olšiak, 41. Fridrich - 13. Vojtíšek, 51. Komínek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články