Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Startuje boxlakrosové MS. Češi vyzvali v přípravě pětinásobné šampiony

V americké Utice začíná šesté mistrovství světa v boxlakrosu mužů. Účastnit se ho bude i česká reprezentace, která má za sebou generálku proti silné Kanadě.

Čeští a kanadští reprezentanti v boxlakrosu
zdroj: ČT sport

Tým trenéra Petra Poupěte si nevybral zrovna snadného soupeře. Kanada, kde tento kontaktní sport hraný v chráničích a mezi mantinely ve třicátých letech dvacátého století vznikl, totiž vyhrála všech pět dosavadních světových šampionátů. Podle toho vypadal výsledek, který zní z českého pohledu 4:18.

"Myslím, že to bylo skvělé utkání. Takové zápasy jsou důležité zejména pro rozvoj lakrosu. Šampionát jako takový urazil obrovskou cestu a neustále se zlepšuje. Tyto zápasy jsou dobré v tom, že soupeř může okusit, v jakém tempu umíme hrát," podotkl trenér kanadské reprezentace Glenn Clark.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Češi se v přípravě na MS v boxlakrosu střetli s nejsilnějším soupeřem

V základní skupině na turnaji v USA na Čechy tak těžké váhy nečekají, postupně se střetnou s Jamajkou, Tchaj-wanem a Skotskem.

Cílem je postup ze skupiny z prvního místa. "Chceme jít z každého zápasu s hlavou vzhůru a pocitem, že jsme do něj dali všechno. Určitě se popereme o co nejlepší umístění," řekl hlavní trenér Petr Poupě pro web lacrosse.cz.

Zkušenou sestavu doplňuje hned devět nováčků. "Rozhodli jsme se dát šanci mladším hráčům, aby nasbírali zkušenosti pro mistrovství Evropy, které se bude hrát za necelé dva roky v Praze. Pro tyhle kluky to bude určitě něco nového, ale samozřejmě je super, že si to zažijí," dodal Poupě.

Z posledního srazu světové elity v roce 2019 obhajuje reprezentace sedmé místo.

Zdroj
ČT sport, lacrosse.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články