Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Sparta provětrala Boleslav, ale padla. Hattrick Brno porazil Black Angels

Zlaté body v dohrávce 14. kola extraligy získali florbalisté Hattricku Brno, kteří porazili Black Angels Praha 7:3. Mistr z Mladé Boleslavi stále vede základní část superligy o pět bodů. Ve 14. kole dokázal na Spartě dovést utkání k výhře 5:4, třebaže pět minut před koncem prohrával. Během dvou minut zvládli koncovku zvrátit Jiří Curney a Jan Natov.

Sparťané se na domácím hřišti koncentrují na ligový zápas
zdroj: Facebook - Acema Sparta Praha autor: Facebook - Acema Sparta Praha

Hattrickem se postaral o úspěch Chodova Tom Ondrušek a dvakrát za vítěze skórovali Jiří Koutný a Ondřej Mikeš. Tři asistence si připsal Marek Vávra.

"Na naši hru máme ještě vyšší nároky z hlediska přesnosti a intenzity, ale kéž bychom podobné zápasy vždy zvládali alespoň takto," řekl trenér Chodova David Podhráský.

"Chodov nás přejel jako parní válec, přestože jsme se na jejich silné stránky důkladně připravovali. O vývoji zápasu rozhodla první třetina, pak už to byla z naší strany křeč," uvedl kouč Vinohrad David Bouša.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hattrick Brno - Black Angels

Boleslav vstoupila do klání na Podvinném mlýně suverénně, když po čtvrthodině vedla 2:0. Pražané ale dokázali utkání během konce první a první poloviny druhé třetiny převrátit. Dvakrát se trefil Jakub Kolstrunk a Sparta vedla 3:2.

V závěrečné periodě srovnal pomocí nařízeného nájezdu Curney, který v utkání zaznamenal hattrick a jednu přihrávku. Matěj Pruner ale poslal domácí znovu do vedení.

O výhře rozhodla až závěrečná pětiminutovka, kde hosté vsítili dva góly. Sparta v šesti hráčích v poli sice soka zatlačila, ale Lukáše Bauera v kleci hostí už nepropálila.

"Bylo to naše čtvrté utkání v osmi dnech a já jsem hrozně rád, že jsme se dovedli koncentrovat celých šedesát minut. Kluci si vítězství určitě zasloužili. Bylo to fér utkání, které bylo plné emocí a dosahovalo kvalit play-off," řekl trenér Mladé Boleslavi Petr Novotný.

"Předvedli jsme výkon na vysoké úrovni a po drtivou většinu zápasu jsme hráli přesně podle našeho zadání. Bohužel koncovku jsme nezvládli takticky a to nás stálo tři body, které si teď budeme muset nemilosrdně vzít v dalším utkání," uvedl trenér Sparty Ondřej Kašpárek.

Šesti body za pět branek a jednu asistenci zazářil proti Střešovicím vítkovický kanonýr Lukáš Hájek, který se s 22 góly dotáhl v čele tabulky střelců na Curneyho.

"Bylo to otevřené utkání. Díky aktivitě jsme si vytvořili velké množství šancí. Některé jsme proměnili, některé nikoliv. Samozřejmě, že naše aktivní hra otvírá okénka vzadu a z toho plynou šance i pro soupeře. Většinu času jsme drželi zápas ve svých rukách a byla to zasloužená výhra," řekl asistent trenéra Vítkovic David Matúš.

Páté místo si upevnili Bohemians, kteří doma porazili Českou Lípu 7:3. Čtyřmi asistencemi k tomu přispěl Patrik Šebek, dvě branky a jednu asistenci si připsal Filip Forman a dvakrát skóroval také Jakub Buršík.

"Byl to hodně těžký zápas, napínavý až do konce. Nedařilo se nám přehrávat soupeře, který byl po celou dobu nebezpečný a objektivně si mohl dojít pro body. Nakonec jsem rád za tři body i za to, že jsme divákům udělali radost na konci zápasu, kdy jsme vstřelili branky," uvedl kouč Bohemians Michal Jedlička, kterého čeká od příštího týdne se slovenskou reprezentací mistrovství světa žen v Neuchatelu.

Na šestou pozici před Střešovice se posunuly Otrokovice, které vyhrály nad FBC Ostrava 8:3 i díky třem bodům Filipa Hrabala za gól a dvě asistence a dvěma brankám Lukáše Kvapila i Ladislava Gála.

Dohrávku kola mezi Hattrickem Brno a Black Angels rozhodla závěrečná třetina, v níž domácí celek využil chyb soupeře a čtyřikrát skóroval. Vítězové se posunuli na desáté místo tabulky, poražení jsou třináctí. 

"Hrál se hodně otevřený florbal se spoustou šancí na obou stranách. Za stavu 3:1 jsme dostali dva laciné góly a soupeř měl navrch, ale i díky dobře postavené brance nepřeklopil zápas na svou stranu. Třetí třetina se nám povedla podle představ, dali jsme rozdílový gól a následné příležitosti jsme dokázali využít," řekl trenér Hattricku Marek Fiala.

"Už několikátý zápas v řadě nedokážeme proměnit v klíčových momentech jasné gólové šance. Dneska jsme udělali hvězdu z gólmana domácích (Filipa Kuhna), přitom gólových zákroků měl podle mě mnohem víc ten náš (Daniel Körber). My gólovky buď ani nedostaneme do brány, nebo při střelbě do prázdné brány dáme tyčku," uvedl asistent kouče Black Angels Petr Pajer.

Výsledky 14. kola superligy florbalistů:

Královské Vinohrady - Chodov 2:10 (1:4, 1:4, 0:2)
Branky: 1. L. Gregor, 28. Hartman - 11., 39. a 55. Ondrušek, 2. a 25. J. Koutný, 40. a 47. Mikeš, 1. Maxa, 8. Kašovský, 29. M. Vávra.

Sparta - Mladá Boleslav 4:5 (1:2, 2:0, 1:3)
Branky: 17. a 32. Kolstrunk, 28. Čermák, 51. Pruner - 15., 49. z tr. střílení a 56. Curney, 5. Tokoš, 57. Natov.

Střešovice - Vítkovice 6:9 (1:3, 2:2, 3:4)
Branky: 9. a 58. Šindelář, 28. Jan Kolísko, 30. Josef Novák, 48. Jakub Kolísko, 59. Pánek - 38., 43., 45., 55. a 60. Hájek, 5. Besta, 7. Řezanina, 9. Bräuer, 27. Jan Šebesta.

Bohemians - Česká Lípa 7:3 (2:1, 1:2, 4:0)
Branky: 10. a 60. Buršík, 37. a 47. F. Forman, 17. Čihák, 59. Šárka, 60. Cabejšek - 11. Štěrba, 27. Tichý z tr. střílení, 40. Karel.

Otrokovice - Ostrava 8:3 (0:0, 3:1, 5:2)
Branky: 21. a 43. Kvapil, 49. a 58. Gál, 23. Koláčný, 39. Pešat, 45. Vykopal, 60. Hrabal - 33. J. Bauer, 48. Klimscha, 48. Stejskal.

Hattrick Brno - Blacka Angels 7:3 (1:1, 2:2, 4:0)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články