Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sparta porazila Chodov a zdramatizovala boj o play off

Praha - Florbalisté Sparty zvítězili v 18. kole extraligy v pražském derby nad Chodovem 5:4 a na devátém místě se bodově dotáhli na osmý celek tabulky FBC Ostrava, který doma podlehl překvapivě předposlednímu Havířovu 3:4. Sparta prohrávala už 0:3, ale předvedla dokonalý obrat na 5:3. "Rozhodla naše velká vůle po postupu do play off. Přestože měl soupeř excelentní přesilovky, tak se nám s občasným štěstím podařilo vyhrát," řekl trenér Sparty Lukáš Pokorný.

Jeho tým i díky dvěma klíčovým gólů Radka Križka přeskočil Pardubice, které ztrácejí na osmičku dva body. O bod více než Sparta a FBC Ostrava má Liberec, který ještě ve čtvrtek hostí třetí Mladou Boleslav.

Chodovu nebyly nic platné ani dvě branky a jedna asistence nejproduktivnějšího hráče extraligy Matěje Jendrišáka, který si polepšil na 49 bodů za 24 tref a 25 přihrávek. Před druhým Michalem Jedličkou ze Střešovic má náskok jedenácti bodů. 

Hráči FBC Ostrava promarnili první třetinu, kterou prohráli 0:2. Dvakrát pak dokázali smazat náskok soupeře, ale v 49. minutě rozhodl Michal Vydra. "První třetina byla odfláknutá, jako bychom ani nehráli. Nevím, na co hráči čekají. Nevím, jestli si myslí, že play off bude zadarmo. S takovým nasazením na něj nemůžeme ani pomyslet," zlobil se trenér FBC Ostrava Jan Holovka.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články