Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Souboj o druhou příčku vyhrál Chodov. Vítkovice si zvolily pro čtvrtfinále Jičín

Praha - Florbalistky mistrovských Vítkovic si jako vítězky základní části extraligy vybraly za soupeře pro čtvrtfinále play-off osmý Jičín. Druhý Chodov sáhl z druhého místa po šestém Liberci a třetí Herbadent Jižní Město si zvolil ze sedmého místa Židenice. Poslední dvojici tak utvořily týmy Bohemians a FBC Ostrava.

Je nám líto, video expirovalo.
Souboj o královnu florbalové produktivity vyhrála Billá

"Máme dlouhou sezonu plnou vrcholů i změn, a tak jsme pro čtvrtfinále bez spekulací vzali osmého. Navíc ta volba je vtipná. Všichni si konečně pořádně zacestují a ti, co údajně neví, co s balíkem peněz, už mají, kam s nimi," řekl trenér Vítkovic Jiří Velecký v narážce na zisk prémie 50 tisíc korun za lednový triumf v domácím poháru.

Zatímco Vítkovice nesáhly po lépe postaveném sokovi v podobě páté FBC Ostrava, s kterým by jim opadlo cestování, Chodov si zvolil těžší prověrku. "Vybraly jsme Liberec, který je pro nás soupeřem na vzestupu. V poslední době udělal dobré výsledky a pokrok. Věříme v to, že to bude zajímavá série, která nás dobře připraví na další boje," uvedla trenérka Chodova Michaela Marešová.

Její svěřenkyně se na druhou příčku dostaly až v posledním kole, když v jihoměstském derby přehrály Herbadent 6:4. Utkání bylo zároveň soubojem o královnu kanadského bodování mezi chodovskou Terezou Urbánkovou a Denisou Billou, která měla před duelem na čele produktivity náskok dvou bodů.

Právě Billá asistovala u úvodní branky Herbandentu, který ještě na začátku druhé třetiny vedl 3:1, Urbánková se ale dvěma góly a přihrávkou postarala o vyrovnání a ve třetí třetině strhl vítězství na svou stranu Chodov. Obě útočnice nakonec nasbíraly stejný počet bodů, o vítězství Billé rozhodl větší počet nastřílených branek.

Extraliga florbalistek - 21. kolo:

FBC Ostrava - FBS Olomouc 8:4 (1:1, 3:3, 4:0), FK Jižní Město - Chodov 4:6 (1:1, 2:2, 1:3), Panthers Praha - 1. SC Vítkovice 2:9 (0:3, 2:4, 0:2), Židenice - Elite Praha 4:3 (0:2, 2:0, 2:1), Sokol Královské Vinohrady - FbŠ Bohemians 4:15 (2:5, 1:6, 1:4), FBC Liberec - FBK Jičín 6:5 (1:1, 4:1, 1:3).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články