Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Skácel je nejproduktivnější v historii florbalové extraligy

Praha - Útočník Petr Skácel z FBC Ostrava se stal novým lídrem historické tabulky produktivity v základní části extraligy florbalistů. Díky třem bodům v utkání proti Chodovu předstihl Libora Schneidera, dlouholetou oporu Bulldogs Brno. Při rekordním zápisu ale musel devětadvacetiletý Skácel strávit porážku 4:9.

Skácel svou bilanci vylepšil na 475 bodů za 200 branek a 275 asistencí z 247 duelů. V soutěži už je suverénně nejlepším nahrávačem před Petrem Novotným z Mladé Boleslavi (234). Schneider stihl v 352 zápasech 474 bodů za 267 přesných zásahů a 207 asistencí.

Čekání na posun do čela produktivity Skácel v úvodu sezony neprotahoval. Už v pátek v úvodním kole si připsal dvě trefy a jednu asistenci při prohře v Pardubicích 4:6, dnes zaznamenal gól a dvě přihrávky. Na body v sezoně ale FBC Ostrava čeká. O výhru Chodova se zasloužil čtyřmi body za tři trefy a jednu asistenci Petr Pražák.

Hráči Pardubic jedou dál, porazili Brno

O překvapení se postarali florbalisté FbŠ Bohemians, kteří vyhráli doma na mistrovskými Vítkovicemi 5:2. "Na co jsme dnes sáhli, to jsme pokazili," řekl trenér Vítkovic Radomír Mrázek. "Disciplinovaný výkon a týmová dřina nás přivedla k prvním extraligovým bodům," pochvaloval si kouč Bohemians Jiří Uher.

Vydařený návrat do extraligy si užívá nováček z Pardubic. Po páteční výhře nad FBC Ostrava zvítězil i na hřišti Bulldogs Brno 8:4. Další loňský účastník první ligy Kladno naopak na první body čeká, po prohře ve Vítkovicích (0:9) doma podlehl Otrokovicím 1:6.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články