Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Šestice českých florbalistek může získat další domácí medaili

Ostrava – Šestice českých florbalistek prožívá už podruhé atmosféru domácího mistrovství světa a chce zaútočit na další medaili. Univerzálka Eliška Krupnová, útočnice Tereza Urbánková, Adéla Bočanová, Gabriela Žůrková, Tamara Hašová a obránkyně Martina Čapková v roce 2010 vybojovaly na juniorském šampionátu v Olomouci bronz.

České florbalistky
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Turnaj v Brně a Ostravě je ale jiný kalibr. "Je to jiné o několik levelů. Na juniorském mistrovství světa nechodí tolik lidí. I hala, organizátoři a média. Kolem juniorů to vůbec není. Na hřišti je taky úplně jiné tempo a jiná hra," řekla Eliška Krupnová. Stejně jako spoluhráčka z Herbadent SJM Praha 11 Urbánková a Adéla Bočanová byla už na minulém MS žen v St. Gallenu, kde přidaly do sbírky další bronzovou medaili.

Právě start před dvěma lety ve Švýcarsku bere Krupnová jako důležitější zkušenost, která pomáhá vyrovnat se s tlakem na domácím vystoupení v Brně a Ostravě. "Je lehká výhoda, že už máme takovou zkušenost s domácím prostředím. Ale řekla bych, že špičkové mezinárodní akce, jako je mistrovství světa, jsou mnohem větší zkušenosti než juniorské, i když jsou v zahraničí," doplnila dvacetiletá hráčka, která může hrát jak v obraně, tak v útoku.

V Olomouci před třemi a půl lety hnalo juniorky za medailí přes tisíc fanoušků. Teď už na základní skupinu v Brně přišel více než dvojnásobný počet. Kotel, jaký vytvořili fanoušci v hale Vodova, reprezentantky uchvátil. "Atmosféra je fantastická. Je neuvěřitelné hrát před takovým publikem. Doufám, že takoví budou fanoušci i v Ostravě a pomůže nám to k vítězství," navázala Urbánková.

Český tým ve čtvrtek čeká ve čtvrtfinále Polsko, jestli nezaváhá, měl by pak narazit na suverénní Švédky. "Víme, že Švédky jsou těžko porazitelné, ale může se stát všechno," nechce se Krupnová předčasně vzdávat snu o finále. Jisté je, že pokud by došlo na boj o bronz, nebudou mít Češky strach o motivaci. "Bronz je taky hezká medaile. Cílem byla nějaká medaile. Zápas o třetí místo je o motivaci a může se tam taky stát všechno," dodala Krupnová, která se také úspěšně věnuje golfu.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalistky se před čtvrtfinále přesunuly do Ostravy
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články