Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

S florbalovými míčky v uplynulé sezoně nikdo nečaroval tolik jako Curney s Ratajovou

Vítězi prestižní ceny Florbalista sezony jsou Jiří Curney a Denisa Ratajová. Skončilo tím dlouhodobé kralování Matěje Jendrišáka s Eliškou Krupnovou. 

Florbalista Jiří Curney z Mladé Boleslavi si kryje míček
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Třicetiletý Curney v kategorii Florbalista sezony zvítězil s 503 body a o 62 předčil rekordmana Jendrišáka, který vyhrál v minulých šesti ročnících a celkově triumfoval osmkrát. Třetí skončil s 277 body další útočník Marek Beneš z Pixba Wallenstam.

"Porazit Matěje je pro mě neuvěřitelné. Samozřejmě si toho moc vážím a těší mě to. Nečekal jsem, že to někdy můžu vyhrát," uvedl Curney, který je rekordmanem základní části české superligy s 685 body i s 383 góly z 309 zápasů a také se 164 body z 89 duelů play-off.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalista sezony

V ročníku 2018/19 stanovil také maximum jedné sezony superligy s 87 body z 26 utkání. V uplynulém ročníku zaznamenal 62 bodů za 39 branek a 23 přihrávek v dlouhodobé části a za dva duely play-off před ukončením sezony nasbíral osm bodů (2+6).

"Ta sezona pro mě bodově byla určitě horší, myslím si ale, že nikdo z ostatních hráčů neměl zářnou sezonu, že by ulítával v bodech nebo gólech," doplnil Curney. Jendrišák byl tradičně nejproduktivnějším českým hráčem ve švédské SSL a v nejlepší lize světa si připsal ve 32 zápasech 39 bodů (20+19). Bývalému kapitánovi české reprezentace, v které letos odmítá působit pod finským koučem Petrim Kettunenem, to nyní na vítězství nestačilo.

Denisa Ratajová se v dresu české reprezentace raduje z gólu
zdroj: RvS.Media autor: Bastien Gallay

Čtyřiadvacetiletá Ratajová získala 499 bodů a o dva roky starší Krupnovou, která vyhrála v minulých čtyřech ročnících, předčila o 46 bodů. Třetí skončila Martina Řepková s 237 body. Ratajová byla nejproduktivnější českou hráčkou na prosincovém mistrovství světa v Neuchatelu s devíti body (6+3) ze šesti zápasů a dostala se i do All Star týmu.

Ve švédské lize byla také nejproduktivnější reprezentantkou z tuzemska s 45 body (24+21) z 23 utkání. "Velice si toho vážím, jsem tím potěšená. Určitě to teď doma s rodinou oslavíme. Patří to i Elišce Krupnové a Tereze Urbánkové, které jsem měla v prvním útoku reprezentace kolem sebe a sedlo nám to spolu, s Eliškou spolu hrajeme už hodně dlouho," prohlásila Ratajová. Dočkala se jako jedenáctá hráčka v historii.

Čtyřikrát byla na trůnu Krupnová, třikrát Ilona Novotná, dvakrát Magdalena Kotíková (v roce 2005 pod rodným jménem Šindelová), Radka Nečásková a Denisa Billá, jednou Kamila Bočanová, Eliška Vrátná (pod rodným jménem Křížová), Jana Christianová, Anet Jarolímová a Hana Sládečková.

Nejužitečnějším hráčem superligy byl v hlasování florbalistů vybrán popáté za posledních šest let také Curney. V ženské extralize získala ocenění poprvé Gabriela Žůrková z Chodova. Nejlepším brankářem se stal podruhé v kariéře Lukáš Bauer z Mladé Boleslavi, brankářkou sezony je už posedmé Jana Christianová z Chodova.

Vítězství v anketě o nejlepšího juniora získal Filip Forman z Bohemians, který nechal za sebou vítěze minulých dvou ročníků Filipa Langera ze Střešovic. Ocenění pro nejlepší juniorku patří Michaele Kubečkové z Vítkovic. Nejlepším trenérem mužů byl zvolen potřetí za sebou Pavel Brus z Vítkovic a v ženské kategorii patří prvenství podruhé za sebou Tomáši Martiníkovi ze stejného klubu. Nejlepší dvojicí rozhodčích byli vyhlášeni poprvé bratranci Kamil a Tomáš Sojkové. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články