Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rhynerovo angažmá u florbalistek bude pokračovat, asistenti Kettunena skončili

Ženskou reprezentaci povede i nadále švýcarský trenér Sascha Rhyner. Potvrdil to výkonný výbor Českého florbalu. U mužské se naopak realizační tým mění - Pavel Brus a Milan Fridrich, asistenti finského kouče Petriho Kettunena, se totiž rozhodli skončit.

Sascha Rhyner dohlíží na hru Češek proti Švýcarsku
zdroj: Flickr- Český florbal autor: Flickr- Český florbal

Rhynerův výběr obsadil na nedávném mistrovství světa v Neuchatelu čtvrté místo. Druhou medaili v historii po bronzu z roku 2011 florbalistky nezískaly, přestože v semifinále vedly nad Švýcarskem už 6:1. V duelu o 3. místo následně podlehly Finsku 4:5 v prodloužení.

"Sascha Rhyner udělal za dva roky s týmem obrovskou práci. Výkony, které reprezentace předváděla jak v přípravě, tak na samotném šampionátu, byly výborné. I vzhledem k Saschově zájmu bylo pro nás pokračování spolupráce jasně preferovanou variantou," uvedl prezident Českého florbalu Filip Šuman po úterním jednání výkonného výboru.

"Během MS jsem měl osobně možnost poznat fungování nejen Saschy Rhynera, ale také celého realizačního týmu. Jsem přesvědčen o tom, že Sascha a tento realizační tým může reprezentaci posunout ještě dál," uvedl předseda komise Václav Culka.

Rhyner převzal tým po minulém mistrovství světa v roce 2017, kde byl asistentem Miroslava Janovského. "S českým týmem se mi celé dva roky pracovalo výborně. Věřím, že i průběžné výsledky prokazovaly růst jeho kvality," prohlásil Rhyner.

"Samozřejmě jsem věřil v úspěšnější výsledek na samotném mistrovství. Jsem pyšný na holky, jakým způsobem ho odehrály, a věřím, že národní tým má velký potenciál k dalšímu posunu. Vážím si důvěry ze strany Českého florbalu a těším se na další dva roky společné práce," dodal Rhyner, který bude chystat družstvo na MS v roce 2021 ve švédské Uppsale.

Kdo pomůže Kettunenovi?

U reprezentace mužů, která v listopadu prohrála všechny tři zápasy na Euro Floorball Tour ve Finsku, se rozhodli skončit asistenti Brus s Fridrichem. Výkonný výbor bude jednat s Kettunenem o novém složení realizačního týmu.

Florbalisty čeká na přelomu ledna a února v lotyšské Liepaje kvalifikace MS, kde se utkají se Španělskem, Nizozemskem a Lichtenštejnskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články