Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Reprezentantky v pozemním hokeji si zkusily florbal s týmem Tigers

Jiný sport si otestovaly reprezentantky v pozemním hokeji. Místo krátké hokejky dlouhá hůl, místo tvrdého míčku lehký balónek s dírkami. Pozemkářky vyzvaly na souboj florbalistky Tigers. A s nezvyklým náčiním se jim proti osminásobným mistryním republiky nevedlo vůbec špatně.

Jsou zvyklé hrát po zemi, pouze jednou stranou hokejky a s tvrdým míčkem. Většina pozemkářek už florbal někdy v životě vyzkoušela, utkat se v ostrém tempu s historicky nejúspěšnějším týmem extraligy ale pro ně byla velká výzva.

"Nás asi nejvíc všechny trápilo to, jak je ten míček lehký a jak to odskakovalo, nejsme na tohle zvyklé, přece jen ten míček máme těžší a ta manipulace s hokejkou i míčkem je jiná, než v pozemáku," konstatovala Anna Vorlová, záložnice reprezentace v pozemním hokeji.

Co chybělo pozemkářkám v technice a zkušenostech, to doháněly bojovností. Dostaly sedm gólů, samy daly dva. A od soupeřek pak slyšely slova uznání.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozemní hokejistky hrály s florbalistkami

"Překvapilo mě, že dokážou hrát i tělem, i když v tom pozemáku se tělem tak úplně nehraje, ale myslím, že kdyby párkrát potrénovaly, tak je i zdrtily," řekla k utkání Markéta Šteglová, trenérka FATPIPE Tigers Start98 Kunratice,

A další florbalistka Kristýna Vejvodová také soupeřky chválila. "Herně nebyly vůbec špatný, myslím, že by se vyrovnaly nějakým slabším týmům z extraligy, takže to byl zajímavý zápas."

A zajímavá může být i odveta. Florbalistky teď budou mít šanci vyzkoušet si pozemní hokej.

Filip Neusser, reprezentační kouč pozemkářek: "Já doufám, že to holky přijmou. Musím říct, že dneska na nás byly hodný, stejně jako rozhodčí, tak my na ně budeme taky hodní."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články