Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Reprezentace startuje ve Finsku. Střetne se s domácími florbalisty i Švédskem a Švýcarskem

Těžká střetnutí čekají české florbalisty na turnaji Euro Floorball Tour ve Finsku. Nejprve změří síly s domácí reprezentací v Hämeenlinně, aby poté v sobotu bojovali v Tampere se Švédskem, a v neděli Čechy čeká ve Vantaa ještě Švýcarsko. Přímý přenos utkání Finsko - Česko sledujte od 18:55 na webu ctsport.cz.

Čeští florbalisté
zdroj: Český florbal

"Bude to velmi zajímavý turnaj, protože pro světovou špičku je v této sezoně jediný, na kterém se spolu potkáme. Všichni zúčastnění tak do toho vkládají hodně úsilí. Rádi bychom byli úspěšní a našli cestu, jak soupeře porazit," řekl finský trenér reprezentace Petri Kettunen.

Kettunen se poprvé na lavičce českého týmu představí ve své rodné zemi. "Není velkým překvapením, že jedním z hlavních cílů bude zlepšení naší hry v průběhu těchto tří utkání. Uvidíme v akci také některé hráče, kteří se k týmu vrátí poprvé od šampionátu, a v novém cyklu to tedy bude jejich první reprezentační akce," uvedl Kettunen.

Na zářijovém Polish Cupu chyběli Patrik Suchánek s Milanem Tomašíkem z Mladé Boleslavi, Martin Kisugite ze švédského Höllvikenu či Tom Ondrušek z Chodova. Počítat nemůže Kettunen s Markem Benešem z Pixba Wallenstam, jehož vyřadilo pochroumané koleno. Pro zranění vypadl z nominace Jan Natov z Mladé Boleslavi. V útoku jej nahradil Michal Sládek z FBC Ostrava, který bude jediným debutantem.

"Co se hry týká, doufám, že se nám podaří neinkasovat tolik branek při hře pět na pět. V útoku bychom pak měli umět vytvořit šance a využít věci, které jsme přes léto trénovali na soustředěních," uvedl Kettunen.

Nominace českých florbalistů na Euro Floorball Tour v Hämeenlinně, Tampere a Vantaa (8.-11. listopadu):

Brankáři: Lukáš Bauer (Mladá Boleslav), Jan Binder (FBC Ostrava),

obránci: Patrik Suchánek, Milan Tomašík (oba Mladá Boleslav), Martin Pražan (Chodov), Jan Šebesta (Vítkovice), Martin Kisugite (Höllviken IBF/Švéd.), Ondřej Němeček (Linköping/Švéd.), Daniel Šešulka (Chur/Švýc.), Ondřej Vítovec (EräViikingit/Fin.),

útočníci: Jiří Besta, Marek Bräuer, Josef Rýpar (všichni Vítkovice), Mikuláš Krbec, Marek Matejčík, Tom Ondrušek (všichni Chodov), Daniel Šebek, Martin Tokoš (oba Mladá Boleslav), Matyáš Šindler, Michal Sládek (oba FBC Ostrava), Filip Langer (Tatran Střešovice), Matěj Jendrišák (Linköping IBK/Švéd.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články