Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ratajová po galapředstavení s Lotyšskem: Nepřipadám si jako gólová hráčka

Hlavní hvězdou české reprezentace byla v ouvertuře evropského šampionátu florbalistek Denisa Ratajová. Produktivní útočnice se pod vítězství 14:2 nad Lotyšskem podepsala šesti body za hattrick a tři asistence. V 60. utkání v národním týmu vstřelila 50. gól a posunula svou sbírku už na 85 bodů. Přímý přenos utkání Švédsko - Česko sledujte v pondělí od 19:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Denisa Ratajová v dresu české reprezentace na mistrovství světa
zdroj: RvSMedia autor: Bastien Gallay/RvS.Media

Čtyřiadvacetiletá hráčka švédského Pixba Wallenstam je s průměrem 1,42 bodu na zápas nejúspěšnější florbalistkou v dějinách českého výběru. "To jsem ani nevěděla. Nepřipadám si jako typická gólová hráčka, z nahrávek mám asi větší radost," řekla Ratajová, která se o statistiky příliš nestará.

"Snažím se na to moc nemyslet. Jsem ráda, že nám to v naší lajně jde, daří se nám dávat góly a taky jich moc nedostáváme. Snad na to navážeme a na tomhle mistrovství se nám bude dařit," doplnila.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Lotyšsko – Česko

Původně byla její první branka v zápase připsaná střílející Nele Jirákové, nicméně dodatečná revize potvrdila teč Ratajové. "Nela střílela, mě se to podle mě někde dotklo, ale moc jsem si nepřipadala, že bych na tom gólu měla nějakou zásluhu. Od Nely to byla hezká střela, byla to její zásluha. Hattrick si nepočítám," uvedla po utkání Ratajová. Nakonec jí ale do statistiky přibyl a přinesl s sebou i jubilejní 50. gól.

Bratislavské memento

Ratajová byla ráda, že český tým proti Lotyšsku zvládl vstup do šampionátu o hodně lépe než před dvěma lety v Bratislavě. Tam sice vyhrál 8:3, ale v 8. minutě prohrával 0:3. Dnes ve stejném čase naopak vedl už 4:0.

"Měly jsme to možná všechny trochu v hlavě, takže je super, že jsme dokázaly dát rychlé góly. Musím ale říct, že jsme jim docela dost dovolily - chodily do přečíslení nebo do rychlých protiútoků. Jana Christianová nás moc podržela," pochválila brankářku.

Pikantní utkání se Švédskem

Ratajová už se těší na pondělní souboj proti favorizovanému Švédsku, které na úvod v sobotu rozdrtilo Slovensko 23:1. "Švédky se docela rozstřílely, tak doufám, že jim toho moc nezbylo. S Eliškou (Krupnovou) se moc těšíme, máme tam spoluhráčky z klubu. Nějaká rivalita tam bude. Švédský tým je nabitý skvělými hráčkami a my chceme ukázat, že my máme lepší družstvo," uvedla Ratajová.

Byla by také ráda, aby měla Krupnová příjemný zážitek z jubilejního 100. utkání v reprezentaci, který v pondělí sehraje. "Určitě to pro ni bude speciální. Je super, že to vyšlo právě na Švédky. Když navážeme na poslední výkony, určitě to bude super zápas a budeme chtít vyhrát," doplnila Ratajová. Češky ale dosud z 33 duelů se Švédskem nevyhrály ani jediný a dosáhly jen na jednu remízu.

Před sedmi týdny v Praze na Euro Floorball Tour podlehly 5:6. "Dařilo se nám je držet na mantinelech, aby musely střílet odtud, a pokrývat středy, které jsou mnohem nebezpečnější. Chodit do soubojů naplno, nebýt pasivní. Bylo vidět, že jim to bylo nepříjemné. Zdvojovaly jsme je nebo snad ztrojovaly, rozhodilo je to. Je potřeba využít co nejvíc šancí, které budeme mít," zakončila Ratajová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články