Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

První školní republikové finále spolu odehrají florbalisté

Praha - Druhý ročník Sportovní ligy základních škol vrcholí. První republikové finále z nadcházejících šesti spolu v Mladé Boleslavi sehraje šest dívčích a chlapeckých florbalových týmů. Nejvýznamnější mládežnická akce se odehrává v šesti sportech - kromě florbalu také v atletice, basketbalu, házené, minifotbalu a volejbalu. Přímé přenosy z finálových bojů můžete sledovat na stránkách SLZŠ, sestřihy pak nabídnou zpravodajské pořady ČT sport.

V kategorii starších žáků se v Mladé Boleslavi ve čtvrtek a v pátek uskuteční republikové finále ve florbalu, v němž změří síly šest nejlepších chlapeckých a stejný počet dívčích družstev z celé České republiky.

O pohár ministryně školství, jejíž rezort akci spolupořádá, budou v dívčí kategorii vedle nedaleké ZŠ TGM Dolní Bousov bojovat pražská základní škola Eden, ZŠ z Opařan v okrese Tábor, trutnovská ZŠ Mládežnická, devítiletka Havlíčkova z Moravských Budějovice, otrokovická ZŠ Mánesova, a znojemská ZŠ na náměstí Republiky.

Mezi chlapci se kromě pořádajícího výběru mladoboleslavské 6. základní školy spolu střetnou týmy z pražského Patočkova gymnázia, 33. plzeňské základní školy, trutnovské ZŠ Rudolfa Frimla, ZŠ Štáflova v Havlíčkově Brodě a přerovské ZŠ Želatovská.

V premiérovém ročníku 2014/2015 se do SLZŠ zapojilo v atletice, basketbalu, florbalu, házené, minifotbalu a volejbalu celkem 7 312 školních družstev, 87 960 starších žáků a žákyň.

Na děti čekají i letos křišťálové poháry, včetně setkání s hvězdnými patrony jednotlivých sportů. Atletiku zaštítí halový mistr Evropy na 1 500 metrů Jakub Holuša, basketbal český reprezentant Jiří Welsch a florbal reprezentační kapitán Jan Jelínek.

Házenkáře bude znovu podporovat reprezentant Jiří Motl, zatímco dohled nad minifotbalem převezme internacionál Štěpán Vachoušek a nad volejbalem současný francouzský legionář Ondřej Hudeček.

Zdroj
ČT sport, SLZŠ

Hlavní zprávy

Nejčtenější články