Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Proti Švédům jsme jen nezalezli. Nedělali jsme chyby a ukázali houževnatost, hodnotí florbalisté

Čeští florbalisté za sebou mají velký úspěch. Teprve podruhé dokázala reprezentace porazit Švédsko a po utkání se tak hledaly příčiny vítězství. Podle českých hráčů rozhodla zvládnutá defenziva, ale také houževnatost a nasazení hráčů. Přímý přenos utkání Česko - Finsko sledujte od 18:10 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Čeští florbalisté
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Od defenzivy to vždycky začíná. Pokud dokážete dostat od Švédů dva góly při hře pět na pět, tak se s tím dá hrát. To se nám podařilo, proto jsme vyhráli. Určitě to ale není tak, že bychom proti nim chtěli jen bránit. Bylo to odpíchnuté hlavně od toho, že jsme měli dobré nasazení," řekl útočník Filip Langer, který se na výhře podílel dvěma brankami.

"Bylo hodně důležité si pohlídat přihrávku do brankoviště, což jsme docela dobře zvládli. Zároveň jsme to fakt odrubali a pak už to bylo jen o tom, abychom tam nechali všechno. Myslím, že jsme to zvládli," doplnil Langer, který v létě přestoupil z Tatranu Střešovice do švédského Kalmarsundu. Z dosavadních 47 duelů se Švédy Češi 45 prohráli a vedle jedné výhry si připsali i jednu remízu.

Langer trefil i dvakrát tyčku, ale nijak ho nemrzelo, že nedosáhl v utkání na hattrick. Byl především rád, že po páteční prohře se Švýcarskem 2:4 se Češi postarali o překvapení. "Hlavní je, že jsme vyhráli. Už v pátek v přesilovce jsem trefil tyčku, tak jsme se tomu s Tonem Ondruškem trošku smáli v šatně. Věřím, že do mistrovství světa ještě mušku trošku vyladím," doplnil Langer.

Podle obránce Tatranu Střešovice Ondřeje Němečka českému týmu oproti duelu se Švýcarskem více vyhovoval herní styl soupeře. "Zápasy se lišily především tím, že Švédové chtěli útočit. Navíc si na ně dlouhodobě věříme a dokázali jsme toho využít," prohlásil Němeček.

"Ačkoliv nás Švédové na konci zatlačili, tak jsme to ustáli takticky i mentálně. Nedělali jsme moc chyb. Byli jsme kompaktní, houževnatí a měli jsme i štěstí, jak tomu v takových zápasech bývá," dodal Němeček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články