Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Prokleté prodloužení. Florbalistky opět neudržely vedení a počtvrté v řadě vezou čtvrté místo

Po infarktové porážce v prodloužení semifinále kouše ženská florbalová reprezentace další hořké zklamání. V utkání o bronz sice vedla po druhé třetině nad Finskem 3:1, ale nakonec prohrála 4:5 v prodloužení a počtvrté za sebou obsadila na mistrovství světa čtvrtou příčku. V čase 62:13 rozhodla o vítězství "Suomi" Veera Kauppiová.

Utkání Finsko - Česko
zdroj: LEHTIKUVA autor: Vesa Moilanen

"Viděla jsem, jak střílí, pak se mi tam někdo pohnul a neviděla jsem celou dráhu letu. Jen kousek, pak až v bráně. Možná mi to trošku škrtlo o rameno. Ale nesplnily jsme, co jsme si řekly, aby Kauppiová nemohla vystřelit. O to to mrzí víc, že jsme si zase nepohlídaly, co jsme měly," řekla brankářka Jana Christianová.

"Víme, co je to za hráčku, a stejně nám dá dva góly. My jsme si říkaly, že nesmí vystřelit a že musíme mít hokejku proti její, jenže je fakt dobrá," doplnila kapitánka Eliška Krupnová.

Finky, které vyhrály i jedenáctý vzájemný zápas na světových šampionátech, získaly cenný kov i na dvanáctém šampionátu: k dvěma triumfům a sedmi stříbrům přidaly třetí bronz. Na předchozích čtyřech MS skončily druhé. Češky naopak na druhou medaili po bronzu ze St. Gallenu z roku 2011 nedosáhly.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání o bronz Finsko - Česko

Oba týmy začaly po semifinálovém zklamání opatrně. Největší šanci Rhynerova výběru měla Kapcová, ale Siltanenová zasáhla.

Finky se ujaly vedení 66 sekund před koncem úvodní třetiny při vyloučení Šupákové. Veera Kauppiová, která pro nemoc vynechala čtvrtfinále i semifinále, našla sestru Oonu a ta se trefila přesně.

Češky se dočkaly vyrovnání ve 23. minutě rovněž v početní výhodě: při trestu Leinové překonala Siltanenovou skákavou střelou přes clonu k levé tyči Krupnová. Přesně za minutu navíc schovala svůj pokus za bránící Karjalainenovou Ratajová - 2:1.

Uzdravená Veera Kauppiová byla při chuti, finské možnosti však likvidovala Christianová. Ve 34. minutě kapitulovala opět Siltanenová. Martináková se šikovně uvolnila od mantinelu a trefila se přes stínící Kapcovou.

Seveřanky ale na začátku závěrečné části bleskově vyrovnaly díky sestrám Kauppiovým. Ve 42. minutě získala balónek Oona, zamířila do pravého horního rohu a jako nejlepší střelkyně turnaje si připsala v šestém utkání už patnáctou branku. Za 45 sekund si počkala na ideální chvíli k zakončení Veera a bylo vyrovnáno.

V 53. minutě se navíc uvolnila šestnáctiletá Hämäläinenová a otočila stav. Češky mohly vyrovnat při šanci Martinákové i po bekhendovém pokusu Urbánkové, ale povedlo se jim to až v čase 59:21 při power-play díky zásahu Beránkové. V nastavení ovšem rozhodla opora švédského IKSU Veera Kauppiová.

"Naštvání, smutek, to vše tam je. Hrozně moc pocitů. Teď je těžké hledat pozitiva. Po takových dvou výkonech a výsledcích to bolí ještě víc," zakončila kapitánka Krupnová.

Mistrovství světa florbalistek v Neuchatelu (Švýcarsko):

O 3. místo: ČR - Finsko 4:5 v prodl. (0:1, 3:0, 1:3 - 0:1)
Branky a nahrávky:
23. Krupnová (Jiráková), 24. Ratajová (Jiráková), 34. Martináková (Koníčková), 60. Beránková (Řepková) - 19. O. Kauppiová (V. Kauppiová), 42. O. Kauppiová, 43. V. Kauppiová (O. Kauppiová), 53. Hämäläinenová, 63. V. Kauppiová (Kippiläová). Rozhodčí: Crivelli, Rampoldi (oba Švýc.). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváci: 3819.

Sestava ČR: Christianová - Jiráková, Beránková, Kotzurová, Šupáková, Paloncyová, Koníčková - Urbánková, Krupnová, Ratajová - A. Bočanová, Řepková, Plášková - Martináková, Kapcová, Mlejnková. Trenéři: Sascha Rhyner a Jakub Robenek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články