Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Po hokeji se kvůli tragédii na FF odkládá i florbalová extraliga

K odložení pátečního kola hokejové extraligy, které se bude hrát 17. ledna, se přidala i druhá liga. Kvůli čtvrteční střelbě v Praze se neuskuteční na pátek plánovaný zápas Havířova s Technikou Brno ani sobotní předehrávka mezi Ústím nad Labem a Chomutovem. Odlkládá se i zápas 17. kola superligy florbalistů mezi Českou Lípou a vedoucím celkem tabulky Tatranem Střešovice. 

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová extraliga vzhledem k tragédii na FF UK odložila kolo

Střelec na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze ve čtvrtek zabil 14 lidí a další více než dvě desítky zranil. Jde o nejtragičtější událost tohoto typu v Česku. Ovlivnila i sportovní dění včetně čtvrtečního slavnostního vyhlášení ankety Sportovec roku, které se nevysílalo přímým přenosem v televizi, bylo bez doprovodného kulturního programu a nezúčastnila se ho vítězka Markéta Vondroušová. Fotbalová Slavia odložila utkání Ligy mistryň v Edenu

Už ve čtvrtek oznámila Asociace profesionálních klubů ledního hokeje odložení pátečního extraligového kola a nyní se přidala třetí nejvyšší soutěž. "S respektem k obětem, respektive k pozůstalým po čtvrteční střelbě a s ohledem na vyhlášení státního smutku na sobotu 23. prosince se velké severočeské derby s ústeckým Slovanem neuskuteční," uvedli chomutovští Piráti.

Hrát se nebude ani duel východní konference v Havířově. "AZ Havířov vyjadřuje upřímnou soustrast rodinám a blízkým obětí včerejší tragické události na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. S ohledem na vyjádření úcty obětem a pozůstalým jsme se po dohodě se soupeřem rozhodli dnešní domácí utkání odložit. O náhradním termínu budeme informovat," uvedl klub na facebooku.

První hokejová liga bude pokračovat v úterý 26. prosince šesti zápasy 30. kola. Většina zápasů odloženého 29. kola se odehraje ve středu 17. ledna. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) to oznámila v tiskové zprávě.

"Na tomto termínu jsme nalezli shodu s kluby i arénami v šesti případech. Utkání mezi Kladnem a Vítkovicemi bude s ohledem na účast Vítkovic v semifinále Ligy mistrů řešeno individuálně," uvedl ředitel extraligy Martin Loukota. Vítkovice čeká odvetné semifinálové utkání play-off Ligy mistrů v úterý 16. ledna večer, kdy se představí na ledě švédského týmu Skelleftea AIK.

Hrát se nebude ani florbal

S úctou a respektem k obětem včerejší tragické události na půdě Filozofické fakulty Univerzity Karlovy se oba kluby dohodly na odložení dnešního utkání 17. kola Livesport Superligy," uvedli florbalisté České Lípy, kteří jsou v tabulce desátí.

Superliga florbalistů bude pokračovat po Vánocích, v příštím týdnu se odehraje pět zápasů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články