Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Po dvou hubených letech velký triumf. Chodov ovládl sezonu bez výkyvů

Praha – Chodov vrátil Vítkovicím porážku ze Superfinále před třemi lety a dal zapomenout na předchozí dvě sezony, ve kterých jeho cesta skončila pokaždé už ve čtvrtfinále. Že má tým z pražského jižního města letos dobře našlápnuto, bylo jasné už po základní části. Tu Chodov vyhrál s rekordním ziskem bodů  za 22 kol jich nasbíral 60. Mezi hlavní strůjce úspěchu patří trenér David Podhráský. Model Superfinále se podle něj osvědčil.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězný Chodov tématem SZ: Superfinále je pro hráče odměnou

"Pro náš sport, který se prezentuje jako mladý a progresivní, je to skvělá akce," zdůraznil Podhráský ve Sportovních zprávách. "Pro hráče je to odměna," dodal střelec vítězného gólu Tom Ondrušek.

Podhráský po odchodu reprezentačních opor vytipoval správné posily, které tým v rozhodujících chvílích podržely, a vyšla mu také sázka na brankářskou jedničku. Před tradičním lídrem a bronzovým medailistou z mistrovsví světa Janem Barákem dostal přednost teprve sedmnáctiletý Daniel Mück a superfinále zvládl skvěle.

"To je takový úkaz. Byl perfektní celou sezonu. Neskutečně na sobě pracuje, je poctivý, pokorný. Není to žádný frajírek a tohle pro něj byla odměna," řekl kouč Podhráský.

"V Chodově jsem tři roky. První dva to bylo takové rozhárané a letos se to sešlo. Ať si říká, kdo chce, co chce, tým jsme měli nejkvalitnější. Během celé sezony jsme neměli žádný dlouhodobý výkyv sezony a titul jsme si zasloužili," prohlásil Ondrušek.

Pro střelce zlaté superfinálové trefy to byl zároveň poslední zápas v tomto dresu. Příští sezonu si zahraje švédskou nejvyšší soutěž, ohlášen byl jeho přestup do Warbergu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články