Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Po 70 výhrách v řadě přišla prohra. Florbalistky Vítkovic podlehly na úvod semifinále FBC

Florbalistky Vítkovic vstoupily do semifinále play-off extraligy domácí porážkou 2:4 s městským rivalem FBC Ostrava a skončila jejich šňůra 70 výher v domácí nejvyšší soutěži. I ve druhé sérii se radoval hostující celek, protože Tatran Střešovice vyhrál na hřišti Chodova 4:3. Série na čtyři vítězné zápasy budou pokračovat na stejných místech v neděli.

zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Vítkovice útočí na čtvrtý titul za sebou po triumfech z let 2018, 2019 i z loňska a naposledy prohrály 4. listopadu 2019. Bylo to také s FBC Ostrava, které tehdy vyhrálo na domácím hřišti 4:3 v prodloužení.

"Prohráli jsme a musíme to vzít jako fakt. Samozřejmě nás to netěší, ale že to jednou přijde, jsme věděli. Už několikrát jsme měli namále a tentokrát to prostě přišlo. Nic se neděje, věřím, že zítra budeme úspěšnější," řekl trenér Vítkovic Tomáš Martiník.

V dnešním semifinále otevřela po 165 sekundách hry skóre Malwina Zagórská a v 15. minutě zvýšila Kristina Hudáková. Po druhé třetině prohrávaly favoritky už 0:4 po gólech Nikoly Chalupové a Paulíny Hudákové. Domácí tým už jen zkorigoval výsledek díky brankám Barbory Huskové a Sáry Seevaldové.

"Měly jsme špatný vstup do zápasu, prohrávaly jsme 0:2. Během zápasu jsme se zlepšovaly. Měly jsme neskutečné množství šancí, které jsme neproměnily. Prohra je někdy dobrá, musíme se z toho poučit. Byla to pěkná série (70 výher), ale ve finále a po sezoně už na to nikdo nemyslí. Řekly jsme si, že uděláme čáru, začneme odznova a sérii zase začneme," prohlásila kapitánka Vítkovic Denisa Ferenčíková.

Chodov, který byl třikrát za sebou v superfinále, nad Tatranem dvakrát vedl. Na gól Daniely Frantíkové z 11. minuty odpověděla za 18 sekund Lucie Želízková a v polovině utkání vrátila domácím náskok Vanessa Rebecca Keprtová. Po 169 sekundách třetí třetiny ale zahájila obrat Kateřina Seemannová, ve 47. minutě se podruhé v utkání prosadila Želízková a v čase 50:42 zvýšila Vendula Beránková na 4:2. Chodov už jen zkorigoval výsledek 118 sekund před koncem díky Magdaléně Pláškové.

Extraliga florbalistek - semifinále play-off; 1. zápasy:

Chodov - Tatran Střešovice 3:4 (1:1, 1:0, 1:3)

Branky: 11. Frantíková, 31. Keprtová, 59. Plášková - 11. a 47. Želízková, 43. Seemannová, 51. Beránková.

1. SC Vítkovice - FBC Ostrava 2:4 (0:2, 0:2, 2:0)

Branky: 53. Husková, 58. Seevaldová - 3. Zagórska, 15. K. Hudáková, 23. Chalupová, 35. P. Hudáková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články