Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Pluhař se blýskl v nájezdech a zajistil Boleslavi třetí vítězství nad Spartou

Vítězové základní části florbalové superligy z Mladé Boleslavi uspěli i ve třetím semifinálovém klání se Spartou. Po dvou oslavách před vlastními příznivci splnili roli favorita také v Praze. Soupeře z hlavního města však tentokrát udolali až po nájezdech, ve kterých skóroval pouze Josef Pluhař. V základní hrací době skončil zápas 3:3. Florbalisté mistrovského Chodova odvrátili první mečbol Vítkovic a díky vítězství 5:4 po samostatných nájezdech na hřišti Ostravanů snížili stav série na 1:3 na zápasy.

Utkání Mladá Boleslav - Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: Tomš Štěpán

Na Spartě duel plný obratů rozuzlil Josef Pluhař, který jako jediný skóroval v rozstřelu. Mladá Boleslav může rozhodnout v úterý, kdy se hraje opět v hale Sparty na Podvinném mlýně.

"Padesát minut hry nám chybělo větší sebevědomí ve hře s míčem na útočné polovině. Kvůli tomu se držela Sparta ve hře. Ta na rozdíl od nás hrála dvě přesilovky a obě využila. V nájezdech nás podržel vynikající brankář Bauer. V úterý stejný výkon na výhru rozhodně stačit nebude," prohlásil trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera.

Vítkovice ještě na začátku 36. minuty vedly 4:0, ale Chodov se nevzdal. Prodloužení vynutil v 55. minutě Michal Strachota. V rozstřelu se trefili jen hostující Marek Vávra a opět Strachota.

"Byl to další skvělý zápas play-off plný emocí. V úvodu to byla tradiční bída a poté jsme také tradičně ukázali morální sílu a konečně jsme to překlopili na svou stranu," řekl trenér Chodova David Podhráský.

"Dnes to byla více bitva než florbal, ale to k play-off patří. Udělali jsme zbytečné chyby v obraně. V úterý budeme kvalitnější. Do Prahy se netěšíme, ale o to agresivnější a odhodlanější budeme," uvedl kouč Vítkovic Pavel Brus.

Výsledky semifinále play off superligy florbalistů:

Sparta Praha - Mladá Boleslav 3:4 po nájezdech (2:1, 1:2, 0:0 - 0:0)
Branky: 11. Košir, 20. Marvánek, 26. Koščo - 4. Natov, 21. Curney, 26. J. Bína, rozhodující nájezd Pluhař. Stav série: 0:3.

Vítkovice - Chodov 4:5 po nájezdech (2:0, 2:2, 0:2 - 0:0)
Branky: 13. a 14. Hubálek, 21. Delong, 25. Řezanina - 39. a rozhodující nájezd M. Vávra, 36. Pražan, 43. Mikeš, 55. Strachota. Stav série: 3:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články