Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Pardubický turnaj zahájí reprezentační florbalovou sezonu

Praha – Nová sezona, která bude mít vrchol v prosinci v podobě mistrovství světa ve Švýcarsku, odstartuje pro české florbalisty domácím Staropramen Cupem v Pardubicích. Tým kouče Tomáše Trnavského narazí na předposledním turnaji před šampionátem v ČEZ Areně od dneška do neděle na Norsko, Švýcarsko a Slovensko. Přímý přenos utkání Česko - Švýcarsko a Česko - Slovensko sledujte na ČT4 a našem webu.

Čeští florbalisté
zdroj: AP Photo autor: Markku Ulander

"Elitní sezona nám standardně začíná prvním utkáním extraligy a není obvyklé, aby Česká republika v září hostila významný mezinárodní turnaj. Ale při rotaci pořadatelství už nebude v Česku v listopadu Euro Floorball Tour a chtěli jsme nabídnout reprezentaci. Pardubice projevily velký zájem o pořadatelství," řekl prezident České florbalové unie Filip Šuman.

Úvodní zápas s Norskem čeká domácí tým dnes od 19:00, v sobotu bude hrát se Švýcarskem od 16:30 a nedělní duel se Slovenskem je na programu ve 13:30. Kouč Trnavský turnaj vítá a vyzkouší širší kádr 24 hráčů v poli a dvou brankářů. "Turnaj je velmi dobře obsazený, Švýcarsko a Norsko patří ke špičce. Slovensko je papírově slabší, ale ideální na vyzkoušení hry proti podobným soupeřům na mistrovství světa. Kluci budou bojovat v Pardubicích o nominaci a doufám, že mi rozhodování stíží," uvedl Trnavský.

Zápasová generálka na mistrovství světa čeká český tým na začátku listopadu na Euro Floorball Tour ve Växjö proti tradičním soupeřům - domácímu Švédsku, Finsku a Švýcarsku. Pak se sejde národní tým od 20. a 25. listopadu na závěrečném soustředění v Bystřici nad Pernštejnem. Mistrovství světa se hraje v Curychu a Bernu od 2. do 9. prosince. Český výběr bude jen v Curychu a v základní skupině C se utká s Japonskem, Spojenými státy americkým a Lotyšskem.

Pardubická ČEZ Aréna se otevře i mládeži a moderní halu si vyzkouší žáci pardubických základních škol a v sobotu dvaatřicet týmů elévů a mladších žáků. "Naším cílem je přiblížit dětem prostředí vrcholového sportu, který je v současné době už druhým největším v České republice," podotkl člen organizačního týmu turnaje Miroslav Janovský.

Pro Českou florbalovou unii bude akce zahájením oslav 20. výročí založení. "Zájem o florbal opět vzrostl, do sezony se přihlásilo 130 nových družstev. Aktuálně jich máme 1 622 a celkem 73 tisíc členů," řekl Šuman.

Nominace českých florbalistů:

Brankáři: Tomáš Kafka (Tatran Střešovice), Lukáš Souček (1. SC Vítkovice)
Obránci: Petr Kološ, Patrik Suchánek (oba 1. SC Vítkovice), Pavel Brus, Aleš Jakůbek (oba Grasshopper Curych/Švýc.), Marek Deutsch (Tatran Střešovice), Petr Krzyžanek (FBC Ostrava), Milan Garčar (Helsingborg/Švéd.), Jan Jelínek (Nokian/Fin.), Martin Vladař (UHC Grünenmatt/Švýc.)
Útočníci: Milan Fridrich, Tom Ondrušek, Martin Richter (všichni Tatran Střešovice), Ondřej Fojta (Mladá Boleslav), Matěj Jendrišák (JM Chodov), Matěj Koňařík (Panthers Otrokovice), Štěpán Slaný (Česká Lípa), Martin Tokoš (1. SC Vítkovice), Martin Ostřanský (Alligator Malans/Švýc.), Michal Rybka (Langenthal/Švýc.), Vojtěch Skalík (Grasshopper Curych/Švýc.), Tomáš Sladký (Koovee/Fin.), Daniel Šebek (UHC Grünenmatt/Švýc.), Milan Tomašík (IBK Dalen/Švéd.), Aleš Zálesný (Gordola/Švýc.). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články