Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Ondrušek: Ve finále nebereme nic jiného než vítězství

Mladá Boleslav - Florbalisté Tatranu Střešovice vyrovnali postupem do finále Poháru mistrů v Mladé Boleslavi loňský historický počin Vítkovic a v sobotním souboji s SSV Helsinky chtějí dosáhnout na zlato. Semifinálovou bitvu s SV Wiler-Ersigen načal čtyřbodovým představením devatenáctiletý útočník Tom Ondrušek, ale po ztrátě vedení 0:4 si oddechl, až když Tatran dotáhl boj úspěšně k výhře 6:5 v prodloužení.

Florbalisté Střešovic
zdroj: ČT24

"Poslední dvě minuty ve druhé a prvních deset minut ve třetí třetině nás málem stály klíčový zápas celé naší kariéry. Posledních pět minut Wiler taky tlačil hodně, ale přiklonilo se k nám štěstíčko a to přeje připraveným. Odpočineme si a zítra vlítneme na Finy," řekl Ondrušek.

Byl rád, že bodově povedený zápas dobře dopadl, přestože jeho tým ztratil rychle čtyřbrankové vedení. "Možná jsme si mysleli, že ten zápas už máme, ale oni se z ničeho nic probudili a byli jsme dole zase my. Naštěstí jsme to zvládli," prohlásil Ondrušek, který zaznamenal dva góly a dvě přihrávky.

Sil měl podle něj Tatran dost, i když v závěru převážně jen bránil. "Připravovali jsme se na to celé léto, dřeli jsme všichni na jednoho. Říkal to i Radomír Mrázek z Vítkovic, že v sezoně, kdy je Pohár mistrů, tak tým musí být dvakrát tak líp fyzicky, mentálně i florbalově připravený. Po této stránce nebyl problém a nikdy nebude," pokračoval Ondrušek. Jmenoval přitom kouče Vítkovic, který dovedl tým ke stříbru loni v Lotyšsku, kde se turnaj hrál ještě jako Evropský pohár.



Tento počin chtějí Pražané překonat. "Vím, že Vítkovice loni hrály ve finále fantastický florbal, ale historie si pamatuje jen vítěze. My nebudeme brát nic jiného než vítězství. Výhru nad Wilerem si užijeme, než usneme, a zítra budeme myslet jen na Helsinky," doplnil Ondrušek.

Adaptaci na hru proti klubové elitě nedávný juniorský reprezentant zvládl dobře. "Pro nikoho z nás to není lehké, protože tak kvalitních zápasů v lize odehrajeme málo. Nezbývá nic jiného než se adaptovat co nejrychleji. Buď se to povede a jste ve finále, nebo ne a nejste. Jako tým jsme hráli výborně, jeden nic nevypustí, aby nic nepokazil druhému. Je to skvělé," pochvaloval si.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články