Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Obhájí Boleslav a Herbadent vítězství? Vrcholí domácí florbalové poháry

Opava - Florbalisté Mladé Boleslavi budou v Opavě bojovat o obhajobu vítězství v českém poháru. Do cesty se jim postaví Bulldogs Brno, kteří se při své čtvrté finálové účasti budou ucházet o premiérový triumf. V ženském finále budou hrát také obhájkyně Herbadent Praha 11 SJM s Vítkovicemi, které loni sesadily Pražanky z extraligového trůnu. Přímý přenos ženského finále startuje na našem webu v 17:30, finále mužů sledujte i na ČT sport od 20:15.

Mladá Boleslav hrála loni finále domácího poháru premiérově a teď se může ve 14. ročníku stát třetím klubem, který by dokázal obhájit vítězství. Třikrát za sebou vyhrál FBC Ostrava, dokonce šestkrát v řadě se to povedlo Tatranu Střešovice. "Samozřejmě chceme výhru obhájit, ale jsem přesvědčený, že při samotném finále nebude hrát na hřišti roli, kdo loni vyhrál," prohlásil kapitán Mladé Boleslavi Petr Novotný.

Mladá Boleslav loni v Ústí nad Labem rozdrtila ve finále Otrokovice 10:3. "Brno praktikuje osobní obranu stejně jako Otrokovice. Asi to bude podobný zápas, ale myslím si, že Brno bude kvalitnějším soupeřem. Vypovídají o tom i oba naše vzájemné zápasy v základní části extraligy, které se rozhodovaly až po základní hrací době," doplnil Novotný.

Prolomí Bulldogs dlouhé čekání?

Bulldogs si přejí konečně vybojovat velký úspěch. "Čeká nás další těžký a náročný zápas, kterých jsme už v sezoně, nejenom v pohárové soutěži, odehráli hodně. Víc než na okolí se budeme soustředit sami na sebe a na ty věci, které reálně můžeme ovlivnit. Chceme trofej získat," prohlásil trenér Brna Jan Kadlec. Vítěz získá prémii 100 tisíc korun, poražený finalista 30 tisíc.

Herbadent loni v ženské extralize právě po porážce s Vítkovicemi po sedmiletém kralování opustil trůn, v pohárové soutěži chce prodloužit svou nadvládu. V ní pod současným názvem vyhrál minulých pět ročníků, předtím třikrát zvítězil jako Děkanka Praha, která vznikla sloučením s Tatranem Střešovice. Například útočnice Pražanek Dominika Šteglová tak může vyhrát v 11. ročníku už podesáté. "My máme motivaci vždy obrovskou. Teď je to o to víc, že bychom si rády napravily reputaci proti stejnému soupeři ze superfinále," prohlásila trenérka Herbadentu Karolína Šatalíková.

Vítkovické florbalistky budou mít velkou podporu

Vítkovice byly ve finále pouze předloni, v minulém ročníku nestartovaly. "Motivaci uspět ve finále máme už jen z podstaty samotné účasti v pohárové soutěži, kdy si ji letos chtěly holky zase po roce zahrát. A když už se podařilo dojít až do finále, tak proč se nepokusit jej vyhrát," uvedl trenér Jiří Velecký a pochvaloval si, že to mají vítkovičtí fanoušci do Opavy blízko. Vítězky poháru získají 50 tisíc korun, poražené finalistky 15 tisíc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články