Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nejlepší tým světa Falun ovládl prestižní Czech Open

Praha - Florbalisté Falunu vyhráli při své třetí účasti poprvé mezinárodní florbalový turnaj Czech Open v Praze. Ve finále na Podvinném mlýně porazili Pixbo Wallenstam s českým útočníkem Patrikem Dóžou 5:1. Pixbu tak unikl osmý triumf na Czech Open, švédské kluby vyhrály už poosmnácté z 22 ročníků. 

Radost florbalistů Falunu po zisku Czech Cupu
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Souboj týmů z nejkvalitnější světové soutěže nabídl první branku až ve 33. minutě, Falun dostal do vedení Alexander Hallén tečí střely Adama Fernqvista. Za 20 vteřin vyrovnal Martin Ojaniemi, ale Falunu vrátil vedení ve 37. minutě Emil Johansson.

V závěrečných vteřinách druhého dějství mohl po přečíslení vyrovnat jediný český zástupce ve finálovém souboji Dóža, ale trefil jen masku brankáře Johana Rehna. Falun v závěrečné třetině potvrdil výhru díky dvěma trefám Rasmuse Enströma a v power play dovršil skóre do prázdné branky Don Ciya Hajo.

"Mrzí to hodně, protože jsme měli více balónek, ale já sám jsem zahodil čtyři, pět gólovek. Malmström tam měl dvě tři. Měli jsme spoustu šancí a s tak dobrým soupeřem se nedá vyhrát, když člověk zahodí osm gólovek," řekl Dóža.

Nenapodobil Milana Tomašíka a Patrika Suchánka, kteří dokázali prestižní turnaj v Praze vyhrát v dresu švédského celku. Tomašík byl ve vítězném týmu Dalenu v roce 2011 i loni, kdy se k němu připojil také Suchánek.

"Je to největší turnaj pro kluby na světě, je tady v létě super atmosféra a spousta diváků. Člověk se sem těší vždycky. Pro mě ještě extra, že jsem nebyl dlouho v Čechách. Škoda, že to nevyšlo," dodal Dóža.

V kategorii Pro mužů vyhrála česká reprezentace do 19 let, která ve finále zdolala extraligový Sokol Pardubice 8:3. Hattrickem se na úspěchu mladíků podílel Adam Delong. Elitní kategorii žen vyhrály stejně jako loni i v roce 2011 hráčky Pixba Wallenstam, které v boji o zlato zvítězily nad dalším švédským celkem IBK Dalen 3:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalové Czech Open ovládl švédský Falun

Pixbo Wallenstam IBK - IBF Falun 1:5 (0:0, 1:2, 0:3)

Branky: 33. Ojaniemi - 46. a 57. Enström, 33. Hallén, 37. E. Johansson, 58. D. C. Hajo. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články