Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Nabitou florbalovou sezonu odstartuje český pohár

Praha - Florbalovou sezonu v Česku odstartuje o víkendu 11. ročník pohárové soutěže, která se bude hrát nově pod názvem Pohár České pojišťovny a s finanční prémií pro úspěšné týmy. Rozdělí si mezi sebe okolo čtvrt milionu korun. Bývalý Pohár ČFbU tak bude mít prize money, které se neudělují zatím ani ve florbalových extraligových soutěžích.

Florbal
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Přesné rozdělení ještě doladíme v příštím týdnu. Uvažujeme o tom vybrat i nejúspěšnější neextraligový tým, který by si mohl na peníze sáhnout," řekl Praze prezident České florbalové unie Filip Šuman. "Prestiž soutěží ale nejde poměřovat jen financemi. Devadesát devět procent florbalistů určitě bojuje jen proto, aby vyhráli. Neplánujeme, že bychom reagovali zaváděním prize money v extralize," doplnil Šuman.

Florbalová unie má ale zájem prestiž domácí pohárové soutěže, které se letos účastní 122 mužských a 38 ženských týmů, stále zvyšovat. A to i přesto, že po změně formátu Poháru mistrů už kluby nemají šanci v ní vybojovat kvalifikaci, jako tomu bylo na bývalý Evropský pohár.

Filip Šuman, prezident České florbalové unie:

"Očekáváme asi nejnabitější podzim, který kdy český florbal zažil. Nejenom nám nyní nově Pohárem České pojišťovny začíná nová sezona, ale je tu i Pohár mistrů, který bude český florbal hostit v říjnu v Mladé Boleslavi a hned nato v listopadu Euro Florbal Tour."

"Zatím se finálové zápasy hrály kvůli popularizaci a rozvoji florbalu v městech, kde to byla první akce. Možná zvolíme jinou strategii s většími městy a většími arénami. Možná se změní i termín finále," uvedl Šuman. Soutěž v minulých letech vrcholila poslední víkend před Vánocemi.

Kapitán Tatranu Střešovice Milan Fridrich, který se svým týmem bude obhajovat triumf v pohárové soutěži i v extralize, bere finanční odměnu pro vítěze ve stále amatérském sportu jen jako drobný motivační prvek. "My chceme hlavně vítězit a stát na prvním místě," řekl Fridrich.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články