Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Na florbalovém Czech Open se představí švédský i švýcarský mistr

Praha - Tradičně s kvalitním obsazením se příští týden uskuteční v Praze 25. ročník mezinárodního florbalového turnaje Czech Open, který se bude hrát ve čtrnácti halách od čtvrtka do neděle. Elitní kategorie mužů přilákala například úřadující šampiony Falun ze Švédska, Wiler-Ersigen ze Švýcarska či finského vicemistra a obhájce loňského prvenství EräViikingit z Finska.

"Pětadvacet let Czech Open si zaslouží opět svoji vysokou laťku. Ze silné světové čtyřky máme tři vítěze soutěží. Když se to srovná se širší špičkou, tak turnaj svojí kvalitou převyšuje Pohár mistrů," řekl ředitel turnaje Martin Vaculík z pořádajícího Tatranu Střešovice.

Vedle devíti českých zástupců - mistrovského Chodova, Mladé Boleslavi, Střešovic, Vítkovic, Bulldogs Brno, FBC Ostrava, Otrokovic, Bohemians a Sparty - se představí také Pixbo Wallenstam a Höllviken IBF ze Švédska, Köniz a Thurgau ze Švýcarska.

Řada klubů ukáže své nové posily. Chodov navrátilce Toma Ondruška či Ondřeje Mikeše, Vítkovice Tomáše Sladkého nebo Jakuba Hubálka, FBC Ostrava Jana Daniše, Mladá Boleslav angažovala Milana Tomašíka a Sparta Milana Garčara. Za Köniz bude hrát posila z Chodova Patrik Dóža a za Pixbo osmnáctiletý talent Josef Juha z FbŠ Bohemians. Ve Wileru je nadále asistent trenéra Radek Sikora a obránce Daniel Šešulka.

V elitní ženské kategorii budou vedle nejlepší extraligové šestice hrát česká reprezentace do 19 let, švédské celky Pixbo Wallenstam, Umea, Malmö, švýcarské Wizards Bern Burgdorf, Bern Oberland, finské EräViikingit, PSS, norský Tunet a reprezentace Německa.

Pod novým názvem Ivanti Tigers čeká premiéra české šampionky, dosavadní Herbadent FK Jižní Město. "Často jsme braly Czech Open jako přípravný turnaj při nabírání kondice, ale letos je to už i test na (říjnový) Pohár mistrů, který se blíží. Upravily jsme průběh léta a už jsme byly hodně na hokejce," prohlásila obránkyně Martina Čapková.

Celkem bude na turnaji startovat v pěti kategoriích 248 celků z 19 zemí. Turnaj vyvrcholí v neděli 13. srpna ve Sparta Areně na Podvinném mlýně. Finále ženské elity je na programu v 11:50 a elitní kategorie mužů vyvrcholí duelem od 15:30.

Složení skupin elitní kategorie na Czech Open:

Muži:

Skupina A: 1. SC Vítkovice, FbŠ Bohemians, Köniz (Švýc.), Höllviken IBF (Švéd.).
Skupina B: Chodov, FBC Ostrava, Thurgau (Švýc.), IBF Falun (Švéd.).
Skupina C: Sparta Praha, EräViikingit (Fin.), Bulldogs Brno, Mladá Boleslav.
Skupina D: Panthers Otrokovice, Pixbo Wallenstam IBK (Švéd.), SV Wiler-Ersigen (Švýc.), Tatran Střešovice.

Ženy:

Skupina A: 1. SC Vítkovice, Tatran Střešovice, Wizards Bern Burgdorf (Švýc.), Umea IBF (Švéd.).
Skupina B: FBC Ostrava, FbŠ Bohemians, EräViikingit (Fin.), Německo.
Skupina C: Ivanti Tigers, Tunet IBK (Švéd.), Bern Oberland (Švýc.), Pixbo Wallenstam IBK (Švéd.).
Skupina D: ČR '19', Chodov, Malmö FBC (Švéd.), PSS (Fin.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články