Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Třeba to Švýcarsku ještě oplatíme, věří po skupině Gruber

Svými prvními dvěma brankami na mistrovství světa se podílel obránce Jakub Gruber na vítězství českých florbalistů nad Norskem 7:3, díky kterému si tým kouče Petriho Kettunena zajistil přímý postup do čtvrtfinále. V národním týmu měl sedmadvacetiletý hráč Mladé Boleslavi dosud na kontě z 25 utkání šest gólů a nyní poprvé skóroval v utkání dvakrát.

Radost českých florbalistů
zdroj: ČTK/Český florbal autor: Martin Flousek

"Jsem rád, když se prosadím v jakémkoliv zápase, ale nesmíme zapomínat na to, že jsme tady týmově. Týmová práce je teď priorita a dva body jsou pro nás nesmírně důležité. Já jsem ztratil docela hodně balonků, takže spokojený nebudu, ale dva góly jsou taková třešnička," řekl Gruber, který v polovině úvodní části zvýšil na 2:0 a 81 sekund před koncem pečetil výsledek do prázdné branky.

"Dobře jsme chytili začátek utkání. Hráli jsme v podstatě to, co jsme si řekli. Byly tam z toho velké šance a dávali jsme z toho góly. Tak od půlky zápasu a hlavně ve třetí třetině už to nebylo z naší strany tak kvalitní. Dopouštěli jsme se více chyb a na naše poměry bychom chtěli trošku ovládat i tu třetí třetinu, abychom nedopustili to, aby se Norové táhli brankově a mohli ještě do konce zápasu trochu zlobit," hodnotil utkání Gruber.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalisté porazili Norsko a ve čtvrtfinále MS narazí na Lotyše

Zápas přinesl několik tvrdých zákroků na obou stranách. "Rozhodčí trochu pouštěli hru, v nějakých momentech to bylo hodně soubojové a některé zákroky tam byly na hraně. My jsme si říkali, že do toho musíme chodit pořád stejně, nesmíme dopustit, abychom byli za otloukánky, ale dokázali rozdat taky ránu a vyrovnali se v tom soupeři," uvedl Gruber i na adresu sudích Sharila Ismaila a Oswinda Rosayra ze Singapuru.

Ve středu český tým narazí buď na Lotyšsko, či Kanadu, která bude v úterním předkole play-off outsiderem. "Pokud to bude Lotyšsko, tak nás čeká nesmírně náročné utkání. Když to bude Kanada, tak nesmíme nic podcenit a musíme se na to připravit úplně stejně jako na kteréhokoliv jiného soupeře," podotkl Gruber.

S průběhem základní skupiny byl celkem spokojený. "Odehráli jsme tři náročná utkání, spokojení jsme výsledkově, že postupujeme z druhého místa. Nejsme spokojeni s porážkou ve druhém utkání, ale zajíci se počítají až po honu a třeba to Švýcarsku ještě oplatíme," dodal Gruber.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články