Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mladoboleslavští florbalisté zužitkovali mečbol a v superfinále vyzvou Tatran

Florbalisté mistrovské Mladé Boleslavi vyhráli v šestém utkání semifinále play-off superligy na hřišti pražské Sparty 4:3 a postoupili popáté za sebou a celkově pošesté do superfinále. O obhajobu titulu budou bojovat v sobotu 9. dubna v pražské O2 areně proti Tatranu Střešovice. Bronz získaly Vítkovice, které skončily po základní části třetí, zatímco Sparta, další vyřazený semifinalista, byla čtvrtá.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladá Boleslav vyřadila Spartu a je popáté v řadě v superfinále

Sparta sice v sérii dvakrát dotáhla ztrátu, ale potřetí se jí to už nepodařilo. Skóre otevřel v UNYP Areně před 1017 diváky v čase 10:55 Patrik Suchánek v oslabení při vyloučení Adama Hemerky. Po 48 sekundách sice vyrovnal Lukáš Ujhelyi, ale v 16. minutě vrátil Středočechům vedení Jakub Gruber. Ve 24. minutě zvýšil náskok hostů Filip Zakonov a v čase 45:44 se trefil nejproduktivnější hráč a historicky nejlepší střelec základní části i play-off extraligy Jiří Curney.

Pražané se nevzdali. Za 83 sekund snížil Matěj Čermák. Ve 49. minutě sice překonal Lukáše Bauera Mikuláš Krbec, ale po trenérské výzvě Mladé Boleslavi nebyl gól podle videozáznamu uznán pro vysokou hůl. Sparta se radovala z kontaktní branky necelých sedm minut před koncem, kdy při trestu Milana Tomašíka po Krbcově přihrávce skóroval Marek Zouzal. Těsný náskok už Mladá Boleslav i díky Bauerovi uhájila.

Mladá Boleslav bude útočit na třetí titul po triumfech v roce 2018 a loni. Tatran, který v úterý vyřadil Vítkovice po výhře 4:1 na zápasy, je v superfinále poprvé od roku 2015. Tehdy dosáhl na 16. titul po výhře právě nad Mladou Boleslaví 7:6 po samostatných nájezdech.

Sparta Praha - Mladá Boleslav 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)

Branky: 12. L. Ujhelyi, 48. Matěj Čermák, 54. Zouzal - 11. Suchánek, 16. Gruber, 24. Zakonov, 46. Curney. Konečný stav série: 2:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články