Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Mladíček Langer: Nervozita asi přijde. Na zápas před plnou halou se nedá připravit

V šestnácti letech bude florbalový útočník Filip Langer debutovat na mistrovství světa v Praze a stane se tak českým rekordmanem. Talent z Tatranu Střešovice se nemůže dočkat sobotního startu domácího šampionátu proti Německu a věří, že nervozitu z premiéry rychle vstřebá.

Filip Langer
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

V národním týmu debutoval Langer loni v září a nenapadlo jej tehdy, že by na konci cyklu pod finským trenérem Petrim Kettunenem mohl vybojovat nominaci na vrcholnou akci. "Moc jsem o tom nepřemýšlel. Bylo to, abych tam nakouknul a poznal, jak to funguje. Když jsem tam pak byl častěji, tak jsem spíš doufal, než bych na to myslel. Když finální nominace přišla, tak jsem byl strašně šťastný. Hrozně se těším, až vypukne první zápas," řekl Langer.

Na atmosféru v zaplněné O2 areně během šampionátu se dopředu chystá. "Mluvil jsem s mentálními kouči, jak se v té dané situaci uklidnit. Říkal jsem jim, co mi vyhovuje. Jsou na to dechová cvičení a různé rituály před zápasem. Ale nervozita asi přijde. Připravuju se tak, abych byl schopen ji nějak odbourat. Nedá se na to úplně připravit, co bude před deseti nebo patnácti tisíci lidmi," prohlásil.

Výhoda podle něj je, že se v O2 areně hraje celý turnaj a na klíčovou část už počáteční nervozita opadne. "Já si to jdu hrozně moc užít, protože je to přece jen třeba jednou za život. Není důvod se tím nějak moc stresovat a dávat na sebe velký tlak. S týmem chceme vyhrát každý zápas, co jen to půjde," plánuje před očekávaným domácím šampionátem.

Kouč Kettunen při zveřejnění nominace uvedl, že u něho věk hráčů v žádném ohledu nerozhodoval. Ocenil ale, že má Langer ve svém věku nebývalé schopnosti. "Řekl mi, že jsem se mu líbil během přípravy v tom dvouletém cyklu a vysloužil jsem si to svou prací. Otázky na své vlastní přednosti nemám moc rád. Ale řekl bych, že jsem docela rychlý s balónkem, takže se můžu hodit do brejků, na kterých je teď florbal založený," uvedl Langer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články