Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Mladá Boleslav zvládla repete se Spartou a odskočila v superligovém čele Vítkovicím

V sobotu se střetli v dohrávce 11. kola, ve které oslavovala jednoznačné vítězství 9:1 Mladá Boleslav. A roli favorita ustáli florbalisté z města automobilů proti Spartě i dnes v rámci 24. kola. Tentokrát uspěli na hřišti soupeře, kde vyhráli opět suverénně 6:1. V čele nejvyšší soutěže se proto odpoutali od Vítkovic, které získaly o tři body méně. Dvěma brankami a přihrávkou zazářil Milan Tomašík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha – Mladá Boleslav

K pátému triumfu v základní části za sebou a celkově šestému v historii klubu potřebují Středočeši ve zbylých dvou zápasech buď získat čtyři body, či zaváhání Vítkovic.

Cesta za 23. výhrou v řadě byla pro Mladou Boleslav v Praze složitější než v sobotu, i když na rozdíl od minulého souboje neprohrávala. Favorita dostal do vedení v polovině úvodní části Tomašík a v 19. minutě zvýšil v přesilové hře Jan Natov na 2:0.

Domácí se vrátili na kontakt 54 sekund před koncem druhé části díky Dominiku Benešovi. V 51. minutě ale vrátil lídrům soutěže dvoubrankový náskok z trestného střílení Jakub Bína. V 57. minutě skóroval při power-play Pražanů Martin Tokoš, za 29 sekund překonal Martina Beneše podruhé Tomašík a opět při hře bez gólmana dovršil výsledek Tadeáš Chroust.

Livesport superliga florbalistů - dohrávka 24. kola:

Sparta Praha - Mladá Boleslav 1:6 (0:2, 1:0, 0:4) Branky: 40. D. Beneš - 11. a 58. Tomašík, 19. Natov, 51. J. Bína z trestného střílení, 57. Tokoš, 58. Tadeáš Chroust.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články