Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Mladá Boleslav v posledním duelu roku porazila Střešovice. Výhru řídil hattrickem Natov

Florbalový rok zakončí na dobré vlně. Hráči Mladé Boleslavi v závěrečném utkání roku a předehrávce 18. kola superligy zdolali šesté Střešovice 5:3. K šestému vítězství v řadě pomohl výrazně hattrickem Jan Natov, který první trefu zaznamenal už po třech sekundách hry. Mladá Boleslav zvýšila náskok před druhými Vítkovicemi i třetí Spartou na šest bodů.

Radost florbalistů Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Na všechny tři branky nahrával Natovovi parťák Jiří Curney. "Celý zápas se mi Jirka omlouval, že také neproměnil nějakou šanci, které jsem mu předložil. Víme, že se střídáme střelecky, využíváme skvěle i Kubu Bínu. Předvedli jsme v utkání lepší fyzickou připravenost a třetí třetinu zvládli," uvedl nejlepší hráč zápasu Natov, když jeho tým Střešovicím už v závěrečné části nepovolil gól a zdramatizování utkání.

Pražané v Mladé Boleslavi dotáhli ztrátu 0:2 a pak i 2:3, ale v druhé polovině druhé části rozhodl dvěma góly Natov. "I přesto, že jsme hned z první akce šli do vedení 1:0, tak se nám herně vstup do zápasu nevydařil. Tatran dokázal potrestat tři velké hrubky v obraně a tím nás dostal výsledkově pod tlak," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladá Boleslav vyhrála nad Střešovicemi i díky hattricku Natova

"Proto jsem rád, jak jsme dokázali zvládnout druhou polovinu zápasu, která herně byla hlavně v naší režii. Naše slabá produktivita nás stála vyšší rozdíl ve skóre," doplnil Pazdera.

Střešovice zůstaly na šestém místě. "K lepšímu výsledku bychom potřebovali omezit množství ztrát a mít maximální efektivitu v zakončení. Od poloviny utkání byla Boleslav silnější na míčku a zaslouženě vyhrála," uvedl kouč Tatranu Milan Fridrich.

Mladou Boleslav čeká ve středu v Gävle od 19:00 v novém formátu Poháru mistrů duel se švédským šampionem Storvretou a o den později finále či duel o 3. místo s finským Classic či švýcarským Könizem.

Předehrávka 18. kola superligy:

Mladá Boleslav - Střešovice 5:3 (3:2, 2:1, 0:0)

Branky: 1., 31. a 38. Natov, 5. a 14. Řehoř - 9. Jakub Kolísko, 13. Slavík, 21. Pixa. Neproměměný nájezd: 37. Beneš

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články