Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Mladá Boleslav útočí na první titul, Chodov flirtuje s obhajobou

Praha – Suverén letošního ročníku florbalové extraligy z Mladé Boleslavi má před sebou poslední krok k vysněnému titulu. Tým, který základní část opanoval s náskokem jedenácti bodů, touží proti úřadujícím šampionům z Chodova přepsat klubové dějiny. V ženském finále změří síly favorizované Vítkovice s Herbadentem. Přímé přenosy obou utkání sledujte od 13:00 na programu ČT sport a webu ctsport.cz.

Florbalisté Mladé Boleslavi
zdroj: florbalmb.cz autor: Štěpán Tomš

Mladá Boleslav vyhrála dlouhodobou soutěž s rekordními 63 body, v polovině ledna získala i domácí pohár a nyní se pokusí napodruhé uspět ve finále superligy. Před dvěma roky prohrál středočeský celek s Tatranem Střešovice 6:7 po samostatných nájezdech.

"Samozřejmě chceme letos vyhrát i tu nejdůležitější trofej. Připravujeme se tvrdě a poctivě celý rok a teď se chystáme na to, abychom byli připraveni eliminovat silné stránky Chodova," řekl Jan Pazdera, trenér Mladé Boleslavi. "Máme ze soupeře respekt. Budou rozhodovat detaily, možná kvalita v koncovce," doplnil zkušený útočník Petr Novotný.

Pražské mužstvo se loni stalo teprve třetím klubem, který dosáhl na titul během třiadvacetileté historie nejvyšší soutěže. Předtím kraloval šestnáctkrát Tatran Střešovice a šestkrát se z cenného primátu radovaly Vítkovice.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalové superfinále klepe na dveře, očekávají se vyrovnané bitvy

"V základní části jsme s Mladou Boleslaví dvakrát prohráli, takže nyní musíme hledat cestu, jak to změnit. Mají výborné mužstvo. Pro nás bude výhoda, že jsme v superfinále zažili vítěznou zkušenost," uvedl kouč Chodova David Podhráský.

Ve svém středu má obhájce trofeje i nového rekordmana v produktivitě základní části Patrika Dóžu, který ve 22 zápasech zaznamenal 74 bodů. Superfinále bude jeho posledním duelem v extralize, protože už uzavřel dvouletou smlouvu ve švýcarském Könizu.

Vítkovice - Herbadent Jižní Město

Florbalistky Vítkovic ovládly superfinále loni a po triumfu v základní části chtějí potvrdit pozici aktuálně nejlepšího týmu soutěže.

"Všichni jsme tvrdě pracovali a do finále musíme dát všechno. Je vždy velmi náročné hrát jen jeden rozhodující zápas, kde se může cokoliv stát, ale já věřím v náš tým, že to spolu s fanoušky zvládneme," prohlásila švédská útočnice Madeleine Elliläová.

Herbadent FK Jižní Město se představí v superfinále popáté, což se nepovedlo žádnému jinému celku v ženské ani mužské kategorii. Účast si vybojoval v sedmizápasové semifinálové bitvě s Chodovem.

"Postup do superfinále je pro nás skvělou příležitostí rozloučit se s jeho pražskou variantou. V týmu máme spoustu hráček, které si v O2 areně ještě nezahrály. Bude pro ně velká událost a odměna za dlouhodobou práci," řekla trenérka Karolína Šatalíková.

Harmonogram superfinále florbalové extraligy:

13:00, Vítkovice - Herbadent Jižní Město

16:00, Mladá Boleslav - Chodov

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články