Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Mladá Boleslav si vyšlápla na Tatran, Bohemians vstoupili do semifinále superligy vítězně

Mladá Boleslav v úvodním semifinále florbalové superligy porazila vítěze základní části Tatran Střešovice 3:2 v prodloužení a v repríze loňského superfinále uštědřila soupeři vůbec první porážku v sezoně. V čase 69:58 rozhodl Milan Tomašík. Do svého historicky prvního semifinále vstoupili úspěšně Bohemians, když zvítězili na hřišti Vítkovic 6:5. Dvěma góly k tomu přispěl Jaroslav Petrák a třemi asistencemi Jakub Buršík.

Šampionům z minulých dvou let, kteří s Tatranem v této sezoně prohráli 3:4 a 1:11, se skvěle podařil začátek utkání. V čase 3:12 našel Ronald Gašparík před brankou Jakuba Grubera, který otevřel skóre. Za 92 sekund překonal gólmana Lukáše Kříže od pravého mantinelu Dominik Beneš a zvýšil na 2:0.

Tatran odpověděl 47 sekund před koncem první třetiny. Milan Meliš postupně vyhrál souboje o balonek s Michalem Sládkem i Matyášem Krebnerem a brejk proměnil Vojtěch Kún. V čase 54:10 vynutil nastavení po akci Marka Beneše Tomáš Hanák.

Když už se schylovalo k nájezdům, rozběhl se po pravé straně Adam Hemerka a předložil balonek před prázdnou branku Tomašíkovi, který rozhodl. Ukončil tak sérii 30 vítězných zápasů Střešovic, která začala po loňské porážce v superfinále v O2 areně 1:2 v prodloužení.

Do utkání v Ostravě lépe vstoupili hosté a po 56 sekundách je dostal do vedení Petrák. V 6. minutě nevyužil vítkovický kanonýr Adam Delong trestné střílení, trefil tyč. V čase 11:17 vyrovnal po přihrávce Michala Pažáka zpoza branky Jakub Hubálek a v 17. minutě otočil stav Marek Matejčík.

Za Pražany odpověděl 31 sekund před koncem první třetiny Ondřej Kawulok. Ve 24. minutě vrátil Vítkovicím vedení Delong a Bohemians znovu srovnali krok krátce po polovině utkání v přesilové hře díky Janu Maličovi.

Ostravanům nejdříve ve třetí třetině vrátil náskok Ondřej Sidunov, ale mezi 51. a 53. minutou otočili stav Jaroslav Petrák a jeho bratr Karel. Za 94 sekund sice vyrovnal Adam Zubek, ale v čase 55:46 rozhodl kapitán Bohemians Filip Forman, který po Buršíkově přihrávce zblízka překonal Lukáše Součka.

Výsledky 1. zápasů semifinále play-off superligy florbalistů

1. SC Vítkovice - FbŠ Bohemians 5:6 (2:2, 1:1, 2:3)

Branky: 12. Hubálek, 17. Matejčík, 24. Delong, 46. Sidunov, 54. Zubek - 1. a 51. J. Petrák, 20. Kawulok, 32. Malič, 53. K. Petrák, 56. F. Forman.

Tatran Střešovice - Mladá Boleslav 2:3 v prodl. (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)

Branky: 20. Kún, 55. T. Hanák - 4. Gruber, 5. D. Beneš, 70. Tomašík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články