Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Mladá Boleslav si v Poháru mistrů zahraje o 3. místo. V semifinále nestačila na Falun

Švédský Falun byl v Poháru mistrů nad síly florbalistů Mladé Boleslavi. Po porážce 1:6 si český klub v Lempäälä zahraje o 3. místo s týmem Grasshopper Curych. Ten ve druhém semifinále prohrál s domácím SC Classic 3:8.

Utkání Mladé Boleslavi s Falunem
zdroj: Facebook Florbal Mladá Boleslav

Mladoboleslavský brankář Lukáš Bauer držel čistý štít do času 25:36, kdy jej překonal v přesilové hře Galante Carlström. Za 106 sekund zvýšil v další početní výhodě Rasmus Enström. V polovině druhé třetiny sice zkorigoval stav Filip Zakonov, ale ve 34. minutě vrátil sedminásobnému švédskému šampionovi dvoubrankový náskok Emil Lundmark.

Sedm sekund před druhou pauzou ještě neproměnil trestné střílení Galante Carlström, ale ve 46. minutě už se druhé trefy v utkání dočkal. V čase 57:37 při power-play Mladé Boleslavi zamířil do prázdné branky Victor Wettegren a za 26 sekund ještě dovršil výsledek Malte Lundmark.

"Hráli jsme proti pravděpodobně nejlepšímu týmu současnosti. Měli jsme proti němu taktiku, které jsme se drželi asi 40 nebo 45 minut. Hráli jsme celkem dobře a snažili jsme se držet na balonku. Ale soupeř byl lepší a musíme mu dát kredit," řekl mladoboleslavský útočník Milan Tomašík webu Mezinárodní florbalové federace.

Doufá, že jeho tým uspěje v duelu o třetí místo. "Musíme zregenerovat, protože jsme hráli pozdější zápas. Musíme se dobře najíst a odpočinout si. Věděli jsme, že budeme mít dva zápasy ve dvou dnech. Těšíme se na to," dodal Tomašík.

Pohár mistrů ve florbalu v Lempäälä (Finsko):

Mladá Boleslav - IBF Falun 1:6 (0:0, 1:3, 0:3)
Branky a nahrávky: 31. Zakonov (Tomašík) - 26. Galante Carlström (M. Lundmark), 28. Enström (Galante Carlström), 34. E. Lundmark (E. Johansson), 46. Galante Carlström (J. Samuelsson), 58. Wettergren (Backby), 59. M. Lundmark (Galante Carlström). Rozhodčí: Ellis, Sjögren (oba Fin.). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. Diváci: 475.

SC Classic - Grasshopper Curych 8:3 (6:1, 2:1, 0:1)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články