Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mladá Boleslav pošesté za sebou ovládla základní část superligy

Florbalisté Mladé Boleslavi pošesté v řadě zvítězili v základní části superligy a překonali tak rekord, o který se dělili s Tatranem Střešovice. První místo si obhájci titulu pojistili dopředu díky výhře 9:3 s FBC Ostrava. Druhý Tatran je o bod za Středočechy.

V osmifinále play-off se utkají na dva vítězné zápasy sedmí Black Angels s desátými Otrokovicemi a osmý FBC Ostrava s devátým Libercem.

Po skončení osmifinálové části si vybere Mladá Boleslav soupeře pro čtvrtfinále mezi pátými Bohemians, šestým Chodovem a dvojicí postupujících. Druhou volbu budou mít Střešovice a soka si ještě zvolí třetí Vítkovice. Na čtvrtou Spartu soupeř zbyde.

Na vítězství Mladé Boleslavi nad FBC Ostrava se podílel čtyřmi body za hattrick a jednu asistenci Jakub Bína. Po třech bodech si připsali Patrik Suchánek (1+2) a Adam Hemerka (0+3) a dvěma góly pomohl k úspěchu také kanonýr Jiří Curney.

"Jsme spokojení jak s výkonem, tak s výsledkem, který pro nás byl dnes důležitý. Bál jsem se, aby to nebylo nějaké svázané, ale byl to dobrý zápas. Přehrávali jsme Ostravu od začátku až do konce a gólů mohlo být víc," řekl trenér Mladé Boleslavi Petr Novotný. Jeho tým udělal klíčový krok k sedmému triumfu v základní části tři zápasy před koncem 30. ledna výhrou na hřišti Střešovic 7:5, díky které se dostal před Tatran do čela.

"Rozhodl závěr základní části. My jsme to jednu chvíli neměli ve svých rukách, pak zase měli po zaváhání Tatranu. Vybojovali jsme si to v utkání s ním a potom těžkým zápasem na Spartě. Dnes jsme to museli potvrdit. Na druhou stranu trošku cítím, že v zápasech, kdy jsme body ztráceli doma s Tatranem i s Vítkovicemi, tak jsme si ty nuly nezasloužili. Takže doufám, že se nám to trochu vrátilo. V závěru jsme prokázali určitě sílu, ale v průběhu sezony jsme si párkrát vybrali takový smolnější den, kdy jsme nehráli špatně, ale neměli jsme z toho zápasu bod," dodal Novotný.

K výhře Tatranu na Spartě přispěl hattrickem Jonáš Kreysa a tři body za gól a dvě přihrávky si připsal Jakub Kolísko. Domácím nebyly nic platné dvě trefy a jedna asistence Lukáše Ujhelyiho.

Při vítězství Vítkovic nad Black Angels 9:3 zazářil čtyřmi body za dvě trefy a stejný počet přihrávek Adam Zubek. Stejnou bilanci měl při výhře Bohemians v Pardubicích 12:4 Karel Petrák a hattrick za Pražany vstřelil Jan Dobisík. Devatenáctiletý lídr Bohemians Filip Forman sice nebodoval, přesto ovládl s 69 body za 26 branek a 43 asistencí z 26 utkání produktivitu o 10 bodů před Petrem Majerem z Chodova.

Majer pomohl k výhře Chodova v Brně nad Hattrickem 8:4 třemi asistencemi. Čtyřmi góly přispěl Daniel Eremiáš. Otrokovice si pojistily účast v osmifinále výhrou nad Libercem 8:6 a nakonec měly na jedenáctou Českou Lípu náskok pěti bodů. Panthers táhl dvěma góly a stejným počtem přihrávek Jiří Halama. Stejnou bilanci měl za poražené Filip Smutný, gól a tři přihrávky zaznamenal liberecký Vojtěch Janeček.

Sokol Královské Vinohrady vyhrál v České Lípě 7:6 a posunul se díky lepší bilanci ve vzájemných zápasech z posledního na 13. místo před Hattrick Brno. Bude hrát v 1. kole play-down o udržení s dvanáctými Pardubicemi. Česká Lípa narazí na Hattrick.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články