Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mladá Boleslav má postupový mečbol, Tatran už je v superfinále

Florbalová superliga pokračovala pátými zápasy semifinále play-off. Série mezi Tatranem a Vítkovicemi už zná svého vítěze. Střešovicím stačila hubená výhra 1:0, aby souboj ovládly 4:1 na zápasy. Mladá Boleslav se ujala proti Spartě vedení 3:2 na zápasy, když v pátém utkání zvítězila 4:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav – Sparta

Florbalisté Tatranu Střešovice postoupili poprvé od zisku svého 16. titulu v roce 2015 do superfinále. Duel o titul se hraje v sobotu 9. dubna od 17:00 v pražské O2 areně.

Jedinou branku duelu Tatranu s Vítkovicemi vstřelil v 8. minutě Marek Beneš po přihrávce Matěje Havlase ve vlastním oslabení při vyloučení Davida Šimka. Brankář Lukáš Kříž udržel jako první v letošním play-off čisté konto. Vítkovice, které naposledy získaly titul v roce 2019, na třetí účast v superfinále za sebou nedosáhly.

Mladá Boleslav se potřetí ujala v sérii vedení. V závěru úvodní třetiny získala dvoubrankový náskok. V čase 16:39 otevřel skóre Adam Hemerka a 53 sekund před koncem první třetiny se prosadil Jakub Bína. Ve 43. minutě pojistil náskok Marek Korych a v čase 46:48 upravil Petr Koláčný už na 4:0. Necelé tři minuty před koncem sebral Lukáši Bauerovi nulu sparťan Radim Křenek.

"Až do prvního vyloučení jsme hráli dobře i aktivně, od toho vstřeleného gólu jsme paradoxně začali některé věci trošku víc přeriskovávat. V poslední třetině samozřejmě byla vidět velká nervozita, míček nás tolik neposlouchal a spíš jsme to urvali silou vůle, kdy tam kluci nechali všechno. Plus fantastický Křižák (brankář Kříž). Ale celkově si to kluci za celou sérii zasloužili, protože byli připravení," řekl kouč Tatranu Milan Fridrich.

"Teď se i uklidníme, nějakou přípravu v hlavě už mám, ale bude záležet i na soupeři. Musíme se dát do kupy, zregenerovat a dobře se připravit i po psychické stránce. Věřím, že tým to zvládne, aby předvedl svůj nejlepší výkon v ten den," dodal Fridrich směrem k superfinále.

Florbalisté Hattricku Brno po dvou letech sestoupili ze superligy. V pátém utkání 2. kola play-down podlehli v Pardubicích 5:6 a sérii prohráli 1:4 na zápasy. Mezi elitou je nahradí vítěz finálové série druhé nejvyšší soutěže, ve které hrají Bulldogs Brno s Karlovými Vary 1:1 na utkání. S poraženým čeká pardubické Sokoly baráž o udržení.

Na rozhodující výhře Pardubic se podílel čtyřmi body za gól a tři asistence Adam Šmíd, dvě branky vstřelil Přemek Pakosta. Hattricku nepomohly ani tři body za dvě trefy a jednu přihrávku Šimona Hronka.

Výsledky:

Tatran Střešovice - 1. SC Vítkovice 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka: 8. Marek Beneš. Konečný stav série: 4:1.

Mladá Boleslav - Sparta Praha 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Branky: 17. Hemerka, 20. J. Bína, 43. Korych, 47. Koláčný - 58. Křenek. Stav série: 3:2.

Sokoli Pardubice - FBŠ Hattrick Brno 6:5 (2:1, 3:3, 1:1)
Branky: 25. a 33. P. Pakosta, 7. Lukáš Kučera I, 13. Zozulák, 23. Savický, 45. Šmíd - 26. a 50. Š. Hronek, 14. Brom, 33. Lhota, 38. Jalový. Konečný stav série: 4:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články