Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mladá Boleslav dotahovala ztrátu, ale Chodov náskok uhlídal. Hattrick Brno přemohl Liberec

Florbalisté Sparty podlehli v 10. kole superligy v České Lípě 5:8 a připsali si první porážku v sezoně. Vedoucí Mladá Boleslav ale také prohrála, když nestačila na Chodov, a po prohře 3:4 tak zůstává rozdíl mezi Spartou a Středočechy nadále tříbodový. V dohrávce Hattrick Brno porazili Liberec vysoko 5:2.

Mladá Boleslav prohrávala na hřišti Chodova už 0:4, ale nakonec utkání zdramatizovala. Po dvou brankách Chrousta a jedné Natova měli Středočeši deset minut na srovnání v závěru, ale remízu už nevybojovali. Po porážce 3:4 tak zůstává rozdíl mezi Mladou Boleslaví a Spartou tři body.

"Bylo to oboustranně velmi kvalitní utkání. Boleslav je strašně silná ve hře s míčkem a nám určitě pomohl vývoj skóre, který nás úplně nenutil otevírat zadní vrátka. Měli jsme skvělou energii a hlavně díky ní jsme to nakonec zvládli," řekl trenér Chodova David Podhráský.

Mladá Boleslav ve Sportovní hale Jižní Město před 264 diváky poprvé v sezoně nebodovala. "Myslím si, že jsme se dneska s touhle halou a povrchem nedokázali vyrovnat. To, v čem jsme nejsilnější, což je rychlá hra s balonkem, jsme dneska vůbec nepředvedli. Chodov čekal na naše chyby, které jsme bohužel udělali. Přesto si myslím, že jsme dneska mohli dát víc než tři branky. Utkání mělo parametry play-off," prohlásil kouč Mladé Boleslavi Petr Novotný.

V dohrávce uspěl nováček Hattrick Brno v Liberci 5:2 a díky třetímu vítězství z posledních čtyř zápasů se posunul na dvanácté místo právě před Severočechy. Liberec potřetí za sebou nebodoval.

"Podali jsme zodpovědný výkon do obrany. V první polovině zápasu nám chyběl větší klid po zisku míčku. V druhé polovině jsme to zlepšili, kvalitně jsme vyřešili situace, získali jsme rozhodující náskok a utkání kontrolovali do konce," řekl trenér Hattricku Marek Fiala. "Bez střelby se góly dávají hodně těžko. Soupeř dnes předvedl kvalitní výkon do obrany a ten náš nebyl hoden superligového týmu," uvedl kouč Liberce Zdeněk Skružný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chodov – Mladá Boleslav

K výhře České Lípy přispěli před 369 diváky shodně dvěma góly Jan Spilka a Radek Krajcigr, který zaznamenal i asistenci. Spartě nestačily ani čtyři body za dva góly a stejný počet asistencí Jakuba Kolstrunka.

"Zápas rozhodla týmová hra, klid na střídačce a proměňování šancí. Děkujeme fantastickému kotli, který nám hodně pomohl a podržel nás v klíčových fázích utkání," řekla trenérka České Lípy Lenka Bartošová.

"Česká Lípa nám uštědřila lekci z týmovosti a efektivity v zakončení. Musíme využít čtrnáctidenní pauzu k tomu, abychom se vrátili k věcem, které nám fungují, a potom zase začneme vyhrávat," uvedl trenér Sparty Ondřej Kašpárek.

Vítězství Vítkovic nad devátými Vinohrady 4:3 zařídil hattrickem Lukáš Hájek, který v 51. minutě vstřelil i vítěznou branku. Kouč úřadujícího mistra Pavel Brus byl ale s výkonem svého týmu hodně nespokojený. "Bylo to odfláklé, pomalé, nepřesné a profesorské. Jediné pozitivum je, že máme tři body," prohlásil Brus.

Tipsport superliga florbalistů - 10. kolo:

1. SC Vítkovice - Sokol Královské Vinohrady 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)
Branky: 14., 50. a 51. Hájek, 33. Herblich - 25. a 45. Entlicher, 24. L. Gregor.

FBC Česká Lípa - Sparta Praha 8:5 (2:2, 2:0, 4:3)
Branky: 19. a 45. Spilka, 31. a 44. Krajcigr, 10. Jansa, 24. Slaný, 52. M. Tichý, 56. Jirsa - 14. a 47. Kolstrunk, 5. Zouzal, 47. Čermák, 60. Marvánek.

Chodov - Mladá Boleslav 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
Branky: 9. a 34. Ondrušek, 14. Řezáč, 31. M. Vávra - 35. a 40. Tadeáš Chroust, 51. Natov.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články