Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Míček v hlavní roli. Florbalové MS odvypráví příběhy slavných gólů

Praha – Za 25 let ušel český florbal dlouhou cestu. V současnosti je po fotbalu druhým nejrozšířenějším sportem. Příští rok pořádá Česko mistrovství světa mužů, a přichází tak možnost ohlédnout se za překotnými dějinami. V hlavní roli bude florbalový míček a slavné góly historie.

Je nám líto, video expirovalo.
Český florbal slaví 25. výročí

"Mistrovství světa si připravilo odvážnou myšlenku vyprávění příběhů významných gólů historie mistrovství světa a jednotlivých reprezentačních utkání," popsal prezident Českého florbalu Filip Šuman.

Hlavním motivem, který příběhy píše, je florbalový míček. "Na jeho pohybu přehráváme významné gólové akce z historie mistrovství, a to jak naše, tak i dalších účastníků MS. V našem prvním konkrétním zobrazení pak vypráví míček příběh gólu, který přinesl doposud poslední českou medaili na mistrovství světa. Rozhodla o tom akce úspěšně zakončená Matějem Jendrišákem, jedním z nejlepších florbalistů světa," uvedl člen organizačního výboru MS Tomáš Janča.

Logo MS ve florbale 2018
zdroj: Český florbal

Český florbal slaví 25. výročí od doby, kdy začal být v Česku organizovaným sportem. "Dnes vidíme florbal všude kolem sebe a jsme za to hrozně rádi," uvedl Šuman. Světový šampionát v O2 areně je velkou událostí. "Nic nechceme podcenit. Identitu vnímám jako důležitý milník. Šampionát tímto získává svou tvář," prohlásil Šuman.

"Význam florbalového šampionátu jsme chtěli podpořit hlavně výrazným a jednoznačně rozpoznatelným vizuálním stylem. Cílem bylo vytvořit živou a vizuálně atraktivní identitu obsahující významné historické momenty. Ty jsou schematicky zaznamenané formou trajektorie míčku v barvách odkazujících na národní barevnost," zní vyjádření studia Dynamo Design, které má celou prezentaci na starosti.

Zdroj
ČT sport, florbal.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články