Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Lekce z florbalové učebnice, Češky podlehly dominantním Švédkám

Olomouc ‒ Závěrečným zápasem s favorizovaným Švédskem se české florbalistky rozloučily s turnajem EFT v Olomouci. Svěřenkyně kouče Miroslava Janovského nestačily po Švýcarsku a Finsku ani na hráčky "Tre Kronor", s nimiž prohrály 3:9. Úřadující mistryně světa rozhodly o svém triumfu během 89 vteřin mezi 22. a 23. minutou, kdy vstřelily tři branky a vytvořily si rozhodující náskok.

Utkání Česko - Švédsko
zdroj: IFF

Během první třetiny vidělo 753 diváků v Olomouci jedinou branku. V 10. minutě dostala Seveřanky do vedení Delgadová. V úvodu druhého dějství pak překonaly brankářku Christianovou v rychlém sledu Steenová, Tschöpová a Bobergová.

Češky se poprvé prosadily v polovině utkání zásluhou Ratajové, která navíc za pět minut proměnila i trestné střílení. Vzápětí však vrátila Švédkám náskok Norströmová.

Po 49 vteřinách třetí třetiny sice opět zkorigovala Koníčková, ale světové šampionky konec zápasu ovládly. Dvakrát přesně zamířila Wibronová a jednou Rydfjällová a Stalhultová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Švédsko

"My jsme na celém turnaji zvládli všechny vstupy do zápasu a všechny první třetiny, ale bohužel se nám nedaří v nasazení, tempu a energii vydržet po celých šedesát minut. Vždycky to na začátku druhé třetiny spadne o pár procent dolů," řekl trenér Janovský.

"Stihli jsme do toho naštěstí v průběhu druhé třetiny naskočit zpátky, ale pokud přijde taková pětiminutovka, tak se nám velice špatně hraje. Aby se to zlomilo, musíme z nějakých rychlých protiútoků dát dva tři góly," doplnil kouč.

Turnaj Euro Floorball Tour žen v Olomouci:

ČR - Švédsko 3:9 (0:1, 2:4, 1:4)

Branky a nahrávky: 30. Ratajová (Řepková), 35. Ratajová z trestného střílení, 41. Koníčková (Řepková) - 10. Johanssonová Delgadová (Gabrielssonová), 22. Steenová (Bobergová), 22. Tschöpová (Johanssonová Delgadová), 23. Bobergová (Steenová), 37. Norströmová (Hultgrenová), 45. Rydjällová (Tschöpová), 55. Wibronová (Stalhultová), 58. Wibronová (Stalhultová), 60. Stalhultová (Krantzová). Rozhodčí: Kumerdanks, Kristapsons (oba Lot.). Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 753.

Švýcarsko - Finsko 8:4 (2:2, 2:1, 4:1)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články