Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krupnová změnila finále Czech Open v pětibodovou show a zajistila Pixbu obhajobu titulu

Finále mezinárodního turnaje Czech Open si opět podmanily florbalistky Pixba Wallenstam a do hlavní role se pasovala Eliška Krupnová. Česká reprezentantka totiž proti Klotenu zazářila hattrickem a navrch přidala dvě asistence. Jednu z nich adresovala i Denise Ratajové. V dresu soupeře nastoupila dvojice Hana Koníčková - Natálie Martináková. Mezi muži dosáhl na třetí triumf za sebou švédský Falun, který po nájezdech udolal švýcarského šampiona Wiler-Ersigen.

Lisa Andebrattová z Pixba střílí třetí branku ve finále Czech Open
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Pixbo ovládlo prestižní turnaj počtvrté v řadě a celkově posedmé. Krupnová byla u všech čtyř posledních triumfů, Ratajová začala hrát na severu Evropy loni.

Švédský tým se dostal do vedení v 8. minutě po spolupráci Ratajové s Krupnovou, ale Dietlikon odpověděl v závěru prvního dějství, během něhož otočily stav Nina Metzgerová s Isabelle Gerigovou.

Po třiceti vteřinách druhé části vyrovnala Krupnová, za necelé dvě minuty nicméně vrátila Dietlikonu vedení Metzgerová. Krátce nato ale opět úřadovala Krupnová, která ještě v prostřední části připravila gól pro Lisu Andebrattovou a Ratajovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Krupnová zářila ve finále Czech Open, Pixbo kralovalo potřetí v řadě

V 54. minutě dovršila hattrick a bodově se nepodílela jen na brance Miy Karjalainenové, i když na hřišti v tu chvíli byla. V závěru upravila výsledek Julia Suterová.

Krupnová navíc převzala ocenění pro nejlepší hráčku turnaje. "Zakončení bylo famózní. Já jsem měla na začátku trošku štěstí, že se to ke mně odrazilo. Hrálo se mi lehčeji a fungovala nám spolupráce v lajně. Finále bylo ve vysokém tempu a moc nás to bavilo," řekla Krupnová.

Čtvrtý titul pro Falun

V mužském finále dostal Wiler do vedení Slovák Michal Dudovič po přihrávce českého hráče Radka Sikory mladšího, ale Falun otočil do 23. minuty stav na 4:1. Dudovič, který si v utkání připsal čtyři body za hattrick a asistenci, se podílel na snížení na 3:4 i 4:5 a v 57. minutě vyrovnal Marco Louis. Rozstřel však rozhodl ve prospěch Falunu Emil Lundmark.

"My jsme se soustředili hlavně na to, ať hrajeme čistě s balonem a nechybujeme. To se nám dařilo, ale byla škoda, že nám to na začátku druhé třetiny uteklo a nechali jsme si dát za tři minuty tři góly. Řekli jsme si ale, že jdeme krok za krokem, a vrátili jsme se zpátky do zápasu," řekl asistent trenéra Wileru Radek Sikora.

Jeho dvacetiletý syn Radek, jenž se snaží probojovat do sestavy prvního týmu, si na turnaji připsal v osmi zápasech šest bodů (3+3). "Jsem na něj trošku přísnější než na jiné. Doma do něj nehučím pořád jen florbal, ale snažím se mu dát sem tam nějakou radu, aby mu to pomohlo," doplnil bývalý český reprezentant i asistent trenéra u národního týmu.

Jeho potomek na první reprezentační zkušenosti čeká. "Má jenom český pas. Budu upřímný, že Švýcaři se o něho trošku zajímají do kategorie do 23 let. Já myslím, že on chce hrát za český nároďák, ale nemluvím mu do toho," dodal Sikora.

Mezinárodní florbalový turnaj Czech Open v Praze - finále:

Ženy:
Elitní kategorie: Pixbo Wallenstam - Kloten Dietlikon Jets 6:4 (1:2, 3:1, 2:1)
Branky: 8., 21. a 54. Krupnová, 27. Envallová (Krupnová), 34. Ratajová (Krupnová), 55. Karjalainenová - 19. a 23. Metzgerová, 20. Gerigová, 60. Suterová. 

Muži:
Elitní kategorie:
SV Wiler-Ersigen - IBF Falun 5:6 po sam. nájezdech (1:1, 2:3, 2:1)
Branky:
14., 40. a 55. Dudovič (na první Sikora ml.), 26. Pylsy, 57. Louis - 18. a 46. Ruud, 21. Aldeeb, 23. Hallén, 23. Galante-Carlström, rozhodující sam. nájezd E. Lundmark.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články