Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krupnová před Švédskem: Je to jiný level, skoro úplně jiný sport

Favorizovaný tým soupeře zná lépe než kdokoli jiný z českého výběru. Eliška Krupnová totiž působí už třetí sezonu ve službách Pixba Wallenstam. Proto si uvědomuje, že postup přes favorizované Švédsko do finále mistrovství světa by se rovnal zázraku. Podle čtyřiadvacetileté útočnice má ovšem i severský celek slabiny, které nicméně překrývá obrovská kvalita celého družstva. Přímý přenos utkání sledujte v pátek od 19:55 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Eliška Krupnová (vpravo) slaví se spoluhráčkami vstřelený gól
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Švédky vyhrály na světových šampionátech 30 zápasů za sebou a v Bratislavě mají ze čtyř duelů skóre 73:7. "Je to jiný level, skoro úplně jiný sport," prohlásila Krupnová. Český tým uhrál se Švédskem z 26 soubojů jedinou remízu a z posledních čtyř vzájemných klání má skóre 8:57. Před dvěma roky na MS v Tampere musel strávit debakl 2:17.

"Jsou výborně připravené, ale těžko se mi hodnotí, jestli je to nejsilnější Švédsko, co kdy bylo. Za dob Emelie Lindströmové to byly bomby, nicméně i teď jsou výborně připravené. Všechny porazily suverénně. Je to velká dominance. I proti Švýcarkám, to jsem nečekala," připomněla Krupnová výhru "Tre Kronor" nad obhájkyněmi bronzu 12:3 ze základní skupiny.

"Jsou zodpovědné a zároveň si hru užívají. Odráží se v nich národní mentalita - nechtějí individuálně vyčnívat, chtějí být nejlepší dohromady. To je žene na vrchol, góly střílí skoro všechny. Životní styl Švédů je aktivní se zaměřením na zdraví. Tenhle přístup je vede k úspěchům," tvrdí rodačka z Mariánských Lázní.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalistky zdolaly Polsko a v semifinále vyzvou Švédsko

Během působení na Skandinávském poloostrově vypozorovala, že i Švédky mají nedostatky, ale v mozaice hry celého družstva se ztratí. "Nejsou dokonalé a mají slabiny. Některé jsou dost markantní, jenže jejich dominance je neskutečná. Umí využívat svoje silné stránky, které převažují nad slabinami," pokračovala Krupnová

Vše podle ní vychází z enormní kvality švédské superligy. "Je nesrovnatelná. Je tam úplně jiné herní přemýšlení i tempo. Posouvají hru na jinou úroveň. Já tam z toho čerpám hodně. Holkám v reprezentaci někdy řeknu: ´Pojďme to hrát rychleji.´Ale ony na to prostě nejsou zvyklé," konstatovala.

Do pátečního zápasu přesto nechce vstoupit odevzdaně. "Pořád tvrdím, že to jsou jen lidi. Sama tam hraju a většinu z nich porážím, ale potřebovaly bychom, aby se nám v semifinále sešlo třeba sto věcí najednou - odražené balony v obraně, povedené protiútoky, dobré nastavení v hlavě... I tak je to ale daleko," zakončila Krupnová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články