Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Krupnová a Jendřišák hráli v uplynulé sezoně nejlépe

Praha - Matěj Jendrišák z Linköpingu a Eliška Krupnová z Pixba Wallenstam byli vyhlášeni nejlepšími florbalisty uplynulé sezony. Sedmadvacetiletý rekordman Jendrišák vyhrál v anketě popáté a podařilo se mu to už potřetí za sebou. Dvaadvacetiletá Krupnová se dočkala ocenění poprvé.

Eliška Krupnová
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Jendrišák v kategorii Florbalista sezony zvítězil suverénně s 610 body a měl náskok 275 bodů před druhým Martinem Tokošem ze švédského Falunu. Třetí skončil Jiří Curney z Mladé Boleslavi. V dresu finalisty švédské ligy byl Jendrišák v základní části nejproduktivnějším hráčem. Jendrišák s pěti triumfy unikl současnému reprezentačnímu trenérovi Cepkovi, který byl nejlepším českým florbalistou třikrát. 

Krupnová, která s Pixbem vyhrála ve Švédsku titul, získala 575 bodů a o 349 bodů předčila Hanu Koníčkovou, jež vyhrála finskou ligu s NTS Lappeenranta. Třetí skončila Eliška Vrátná z Chodova.

Nejlepším brankářem se stal David Rytych. Navázal na vítězství z let 2011 a 2012 a ukončil tříleté kralování Tomáše Kafky, který je s deseti prvenstvími rekordmanem. Brankářkou sezony je podruhé za sebou Lenka Kubíčková, která začala sezonu ve Vítkovicích a nyní hájí ve Švédsku barvy Mory.

Nejlepším trenérem v mužské kategorii byl zvolen David Podhráský z mistrovského Chodova a trenérkou sezony v ženské kategorii se stala potřetí v řadě Michaela Marešová taktéž z Chodova.

Juniorem sezony byl vyhlášen stejně jako loni Marek Beneš ze Střešovic a juniorkou Lucie Pilíková z Herbadentu Praha 11 SJM. Nejužitečnějším hráčem mužské superligy byl mezi hráči vybrán Curney a v ženské extralize získala ocenění poprvé cizinka - Slovenka Lucia Košturiaková z Herbadentu. Osmou sezonu za sebou jsou nejlepší dvojicí rozhodčích Petr Černý a Jiří Janoušek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články