Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kouč florbalistek Rhyner: Time-out jsme si nebrali, abychom nenechali nejlepší Švýcarky odpočinout

Byla to paradoxní situace. Švýcarský trenér české ženské florbalové reprezentaci hrál proti zemi svého původu o postup do finále, jež by bylo pro obě země historickým úspěchem. V helvétském pekle v Neuchatelu se 58 minut zdálo, že Češky mají zápas pod kontrolou. Poté přišel mnohokrát zmiňovaný kolaps. Minuta a 19 sekund stačila Švýcarskám na změnu stavu z 2:6 na 6:6. V páté minutě nastavení pak další českou chybu potrestaly domácí rozhodující brankou na 7:6. Trefila se Michelle Wikisová.

Sascha Rhyner dohlíží na hru Češek proti Švýcarsku
zdroj: Flickr- Český florbal autor: Flickr- Český florbal

"Hrály v power-play z jejich pravé strany na naši levou a dávaly střely z první. My jsme to neblokovali dobře. Poslední gól padl podle mého po šťastném odrazu," hodnotil ztrátu vedení Rhyner.

Na rozdíl od švýcarského týmu si nevzal v závěru oddechový čas. "Diskutovali jsme o tom. Kdybychom si ho vzali, tak bychom jim poskytli prostor, aby jejich nejlepší hráčky nabraly sílu. Mým cílem bylo, abychom jim ten prostor neposkytli," vysvětlil Rhyner.

"Na konci rozhodují malé detaily a my jsme nebyli dostatečně dobří. Když se Švýcarky přiblížily na rozdíl dvou gólů, začaly tomu věřit. Chtěli jsme, ať se holky uklidní. Chtěli jsme hrát jednoduše a podržet balónek. Byli jsme trochu netrpěliví. To jsme mohli udělat lépe. Vyhráváme jako tým a prohráváme jako tým," nechtěl hledat konkrétní chyby.

Litoval, že jeho tým ztratil zápas, v kterém odvedl kvalitní výkon. "Jsme rozhodně spokojení s tím, jak to celou dobu probíhalo. Bylo to 58 minut perfektní. Švýcarky v zápase moc nebyly, ale nestačilo to," prohlásil Rhyner a byli spolu s jeho asistentkou Brigittou Wegmannovou jedinými smutnými Švýcary v hale.

Věří, že se český tým i přes krutou porážku dobře připraví na nedělní zápas o bronz s Finskem. "Zítra musíme nastartovat hlavu i nohy. Teď se musíme podívat na Finky, hrají jiným stylem. Ale obecně chceme jít dopředu, útočit, dát góly a vyhrát," dodal Rhyner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články