Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Koníčková překonala ve čtvrtfinále s Dánskem florbalový rekord

Obránkyně Hana Koníčková je se 133 zápasy v reprezentaci nově rekordmankou českého florbalu, protože překonala i 132 startů Tomáše Sladkého. Spolu se Švýcarkou Tanjou Stellaovou na prvním místě historického pořadí mezi ženami unikly bývalé finské útočnici Elině Kujalaové.

Hana Koníčková v českém dresu
zdroj: ČTK/PR/Flousek Martin/Český florbal

Zápasů je to opravdu hodně, není snadné se připravit na tolik mezinárodních zápasů. Velmi si toho cením a jsem ráda, že ten rekord padl ve vítězném zápase," řekla Koníčková po čtvrtfinálovém utkání mistrovství světa ve švédské Uppsale proti Dánsku (7:5).

Překonaný Sladký ji pozdravil prostřednictvím nahraného vzkazu, který si Koníčková prohlédla přímo v mixzóně po utkání. "My se známe, natáčel to zjevně v Churu. Má tam za sebou hory, sluníčko, takže je to jasný. Párkrát jsme se viděli i ve Winterthuru, protože trénuje i juniory. Děkuju moc," opáčila k přání k zisku medaile devětadvacetiletá hráčka Red Ants Rychenberg.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Dánsko

Český tým byl v duelu s Dánkami jasným favoritem, přesto se mu nedařilo uniknout na bezpečný náskok. Koníčková ale ani lehký zápas nečekala. "Každý soupeř proti nám chce na mistrovství světa vyhrát, zvlášť z těch nižších pozic. Ti soupeři se na nás dokážou připravit a s Dánskem nehrajeme tak často jako s ostatními soupeři. Nebylo to pro nás vůbec jednoduché, ale vyhráli jsme a to je velmi důležité," uvedla Koníčková. Češky se s Dánkami utkaly poprvé od MS v roce 2011, kde vyhrály 5:1.

I v pátém vzájemném utkání je porazily, ale bylo to nejtěsnějším výsledkem. "Hrály jsme velmi komplikovaně, měly jsme využívat víc jednoduchých přihrávek a být efektivní v zakončení. Ony byly velmi nebezpečné z výběhů a docela velkých vzdáleností a my jsme to špatně pokrývaly. Tímhle nás určitě zaskočily," podotkla.

Na svém šestém šampionátu může navázat na zisk medaile ze St. Gallenu z roku 2011 už v sobotním semifinále s Finskem. "Na rozdíl od Dánek je dobře známe. Už jsme měly velmi důležitý trénink a zítra máme další, máme na ně něco speciálně připraveného. Víme, jaká je tam nejsilnější lajna, speciální taktika na jednu lajnu, která dominuje, tam bude. Tak snad to bude probíhat podle našich představ. Těším se moc a doufám, že nám to překvapení vyjde," přála Koníčková.

Díky vítězství v základní skupině se Češky v semifinále vyhnuly obhájkyním titulu Švédkám, které jsou podle Koníčkové hodně silné. "Vidím dva důležité faktory. Švédsko hraje doma a motivace je vždycky větší. A mají tři velmi vyrovnané lajny. Zatímco s Finkami můžeme hrát velmi vyrovnaně," dodala Koníčková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články