Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kluci mají neuvěřitelné oči, řekl skromně po druhém hattricku Delong

Střílí mu to vskutku náramně. Adam Delong na domácím mistrovství světa zaznamenal už druhý hattrick. A proti silnému Švýcarsku se obzvláště počítá. Radost to byla hned dvojnásobná. Vítězství 6:4 bylo sladké. Delong byl především rád, že český tým konečně ukázal na turnaji svoji opravdovou sílu.

Adam Delong
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Jeho druhá formace s centrem Patrikem Dóžou a Tomem Ondruškem se prosazovala už v duelech s Německem (10:5) a Lotyšskem (3:4). "Kluci mají neuvěřitelné oči, musím je pochválit. Vychází to z psychické pohody. Zvykl jsem si na tu atmosféru a už nejsem tolik nervózní. Hledám si pozice, je tam i trocha štěstí," řekl Delong.

Dvaadvacetiletý útočník Vítkovic je s 10 body druhým nejproduktivnějším hráčem turnaje za Slovákem Michalem Dudovičem, který má na kontě 16 bodů (7+9). Mezi kanonýry se dělí o druhé místo za vedoucím Slovákem Filipem Čonkou-Skybou, který skóroval osmkrát.

Před turnajem měl Delong na kontě ze 13 utkání v národním týmu jen sedm bodů za čtyři branky a tři asistence. Vychutnává si atmosféru v O2 areně a fanoušci už často na turnaji skandovali jeho jméno. "To je úplná paráda, užívám si to. To mě vede k lepším výkonům," prohlásil Delong.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Švýcarsko

Hattrick mohl dovršit už krátce po polovině utkání za stavu 3:2 po návratu na hřišti po vyloučení, ale dočkal se až ve 48. minutě, kdy zvýšil na 6:3. "Nevím, jestli to byl faul. Byl jsem naštvaný. Jsem rád, že to kluci odjezdili. Škoda té šance, jak jsem vyskočil z té trestné lavice," vrátil se Delong k dění ve druhém dějství.

"Semkli jsme se"

Byl rád, že český tým dal zapomenout na nedělní porážku s Lotyši. "Ani jsme si nezahráli v přípravě, kromě toho se Slováky, zápasy, kdy musíme tvořit hru. Možná tam byl ten šok. Každopádně to musíme zvládat, to nás neomlouvá. A v neděli jsme po prohraném zápase spadli na úplné dno. Semkli jsme se, museli pracovat jako tým. Věděli jsme, o co jde, to nás heclo ještě víc," podotkl Delong.

K přímému postupu do čtvrtfinále pomohli už v pondělí českému týmu Němci, kteří porazili Lotyšsko. "Chtěl bych jim poděkovat, ale jsem rád, že jsme zápas se Švýcary zvládli a ukázali, že umíme hrát florbal. Doufám, že se připravíme i na čtvrteční zápas, nepodceníme ho a podáme co nejlepší výkon," uvedl Delong.

Věří, že dobývání zatažené obrany soupeře Češi zvládnou v roli jasného favorita lépe než proti Lotyšům. "Bude důležité dát rychlé góly. Vychází to asi na Dánsko. Oni asi budou pracovat na postavené obraně a chodit do protiútoků. Bude to jen o nás, abychom zase neudělali tolik chyb," dodal Delong.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články